Keski-Suomen seututerveyskeskus on sulkenut koronarokotuksen ajanvaraukseen käytetyn puhelinnumeron toistaiseksi. Syynä on numeron ylikuormittuminen. Numero avataan jälleen käyttöön, kun siihen jätetyt soittopyynnöt saadaan purettua.

Myös rokotusajan perumiseen tarkoitettu puhelinnumero oli aiemmin suljettuna samasta syystä, mutta se avattiin uudelleen käyttöön tänään.

Koronarokotusaikoja on voinut varata puhelimella ainoastaan tietystä ajanvarausnumerosta, ei muista seututerveyskeskuksen terveysasemien puhelinnumeroista, eikä myöskään seututerveyskeskuksen koronapuhelimesta, joka palvelee muissa korona-asioissa. Puhelinajanvarauksen ollessa väliaikaisesti kiinni koronarokotusajan voi varata yhä normaalisti sähköisen järjestelmän kautta.

Parhaillaan seututerveyskeskus kutsuu koronarokotuksiin yli 50-vuotiaita perusterveitä ja yli 16-vuotiaita riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Lisäksi rokotteita annetaan yhä niille yli 65-vuotiaille, jotka eivät ole vielä niitä saaneet ja haluavat rokotteen. Huomenna torstaina rokoteajanvaraus avataan myös 40–49-vuotiaille perusterveille ja viikkoa myöhemmin 30–39-vuotiaille perusterveille.

Tähän mennessä seututerveyskeskuksen alueella on rokotettu ensimmäisellä rokoteannoksella lähes kaikki yli 70-vuotiaat ja iso osa yli 65-vuotiaista. 16–69-vuotiaista riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvista noin 90 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotteen.

Tarja Kuikka