Kunta järjestää useampia lakisääteisiä kuljetuspalveluita ja tänä keväänä vuorossa oli täydentävä haku koulukuljetuksiin lukukaudelle 2021–2022 sekä mahdollisesti lukukaudelle 20222023. Suunnitellun sopimuskauden kesto on yksi vuosi ja siihen sisällytetään lisäksi yksi optiovuosi. Optiovuoden käyttöönottaminen riippuu seuraavan kuljetuskokonaisuuden kilpailutuksen aikataulutuksesta.

Tarjouksia pyydettiin yhden ajoneuvon kuljetuksista aamu- ja iltapäiväkuljetusten toteuttamiseen ja määräaikaan mennessä hakemuksia saapui yhteensä kuusi. Tarjouksen jättivät Anssin tilausliikenne Oy, Jari ja Hanna Koskenniemi Ay, Jyvässeudun taksiautot Oy, Taksi ja kuljetuspalvelut Jarmo Jokinen, Tmi Ahti Tarhanen sekä Triviabus. Kaikki tarjoajat täyttivät tarjouspyynnön ehdot ja annetut tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Hankinnan kokonaistaloudellisen edullisuuden valintaperusteena oli halvin hinta. Edullisimman hinnan käyttö ainoana valintaperusteena on ollut perusteltua, koska tarjoajan ja tarjottujen palveluiden laadulliset ominaisuudet on huomioitu tarjottavia palveluita koskevissa vähimmäisvaatimuksissa sekä tarjoajan soveltuvuusvaatimuksissa.

Vertailuperusteina käytettiin halvinta vertailuhintaa eli euroa per kilometri ja eniten pisteitä saanut tarjous oli kokonaistaloudellisesti edullisin. Pisteytyksen perusteella hyvinvointi- ja sivistyslautakunta valitsi täydentävän taksikuljetuksen palveluntuottajaksi Taksi ja kuljetuspalvelut Jarmo Jokisen.

Jonna Keihäsniemi