Keski-Suomen seututerveyskeskuksen koronarokotusvuorossa ovat nyt kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmäläiset, siis riskiryhmään 1 kuuluvien ohella myös riskiryhmään 2 kuuluvat. Heidän lisäkseen parhaillaan rokotetaan yli 65-vuotiaita. Rokotusaikojen varaaminen tapahtuu sähköisesti.

Perusterveiden rokottamisen seututerveyskeskus pyrkii aloittamaan ensi tai seuraavalla viikolla. Tarkoituksena on käynnistää ajanvaraus 60–64-vuotiaista. Se, päästäänkö perusterveiden rokottaminen aloittamaan kaavaillusti, riippuu kuitenkin rokotetoimituksista.

Tähän mennessä noin puolet alle seitsemänkymppisistä riskiryhmään 1 kuuluvista on saanut seututerveyskeskuksen alueella ensimmäisen koronarokotusannoksen. Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava tila tai sairaus, esimerkiksi aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö tai vaikea krooninen munuaissairaus.

Riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila, esimerkiksi jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus tai hengitystä haittaava neurologinen sairaus.

Tarja Kuikka