Viime kesä vietettiin Joutsan seudullakin lähes ilman perinteisiä isoja kesätapahtumia. Koronavirusepidemia viivasi kesäkalenterista varsinkin isommat kesäjuhlat pois. Toki loppukesästä epidemiatilanteen hiukan helpotettua pystyttiin esimerkiksi Joutsassa järjestämään Joutorock aivan hyvällä menestyksellä. Lisäksi pieniä kesän kulttuuri- ja kylätapahtumia saatiin pidettyä, joten aivan kuiva ei viime kesä ollut.

Valtakunnan uutisia seuratessa näyttää siltä, että moni iso valtakunnallinen tapahtuma jää tulevana kesänäkin väliin. Esimerkiksi viime viikolla tapahtumien peruutuksista kertoivat Seinäjoen Tangomarkkinat ja Helsingin Flow Festival. Jo aiemmin vastaavia ilmoituksia oli tullut monelta muulta suurtapahtumalta.

Koronatilanne on erityisesti isojen tapahtumien kannalta hankala, koska isot tapahtumat kestävät huonosti epävarmuutta. Pienen tapahtuman järjestämisessä ei mene kauhean paljon työtä hukkaan, jos tapahtuma joudutaan perumaan, mutta isoilla festivaaleilla kyseessä ovat suuret taloudelliset arvot.

Joutsan mittakaavassa Joutopäivät kuuluu isojen tapahtumien kategoriaan. Joutopäivien järjestäjät ilmoittivat alkuviikosta, että valitettavasti juhlat jätetään tänäkin vuonna väliin.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →