Luhangan vapunpäivän perinteisiin on jo pitkään kuulunut Lions Club Luhangan järjestämä lämpötilaveikkaus. Veikkaus järjestettiin tänäkin vuonna ja siihen saattoi ottaa osaa etukäteen maalis-huhtikuun aikana arvaamalla, mikä on lämpötila kirkonkylän toriaukion lipputankoon puolentoista metrin korkeudelle kiinnitetyssä lämpömittarissa vapunpäivänä kello 13.

Veikkaus tehtiin pientä maksua vastaan ja kertyneet tulot LC Luhanka käyttää myöhemmin hyväntekeväisyyteen paikkakunnalla. Kovin kesäinen sää ei tänä vapunpäivänä Luhangan kirkonkylällä ollut, sillä toriaukion mittarin mukaan lämpöasteita oli iltapäivällä yhden aikaan vain 5,5.

Lämpötilan arvasivat täsmälleen oikein Riina Lahtinen, Timo Tuominen, Martti Huujärvi ja Henry Nieminen, joista Lahtinen sai palkinnoksi taulutelevision ja muut saivat palvikinkut. Lisäksi arvottiin kaksi palvikinkkua niiden kesken, joiden arvaus oli sattunut lähimmäksi oikeaa. Arpaonni suosi Heikki Jantusta ja Antti Seimolaa.

Tarja Kuikka