Joutsan keskusvaalilautakunnan kokoonpano muuttuu väliaikaisesti tämän kesän kuntavaalien ajaksi. Keskusvaalilautakunnan varajäsenistä neljä on ehdokkaana tulevissa kuntavaaleissa ja lautakunnan kokousten päätösvaltaisuuden turvaamiseksi kunnanhallituksen on määrättävä neljä väliaikaista varajäsentä esteellisten tilalle vaalien ajaksi.

Esteellisiä varajäseniä ovat Marianne Luukkanen (vihr.), Pekka Lankia (kesk.), Jussi Lehtonen (ps.) ja Lea-Elina Nikkilä (vihr.). Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus nimesi keskusvaalilautakuntaan väliaikaisesti varajäseniksi Luukkasen tilalle AnnaMaija Niemisen, Lankian tilalle Niilo Peltosen, Lehtosen tilalle Mikko Laaksosen ja Nikkilän tilalle Raimo Vanhatalon.

Keskusvaalilautakunnan jäsen tai varajäsen ei voi osallistua lautakunnan työskentelyyn vaaleissa, joissa hänet on asetettu puolueen tai valitsijayhdistyksen ehdokkaaksi. Lautakunnan jäsenenä tai varajäsenenä ei myöskään voi olla puolueen tai valitsijayhdistyksen vaaliasiamiehenä toimiva henkilö.

Keskusvaalilautakunnan jäsen katsotaan esteelliseksi myös silloin, jos hänen tai läheisensä on asianosainen. Läheisellä tarkoitetaan muun muassa virkamiehen puolisoa tai virkamiehen lasta, lapsenlasta, sisarusta, vanhempaa tai isovanhempaa.

Tarja Kuikka