Palvelukeskus Jouseen ja Huuponhoviin hankitaan uusia siirtämiseen ja nostamiseen tarkoitettuja apuvälineitä. Pyrkimyksenä on niin asukkaiden kuin henkilöstönkin etu.

Apuvälineiden kehittyneet toiminnallisuudet aktivoivat asiakasta liikerajoissa ja lihasvoiman käytössä, ja kun toiminnallisia välineitä käytetään siirto- ja nostotilanteissa, asiakas voi tuntea olonsa turvalliseksi. Samalla henkilöstön työturvallisuus ja työhyvinvointi lisääntyvät.

Ikäihmisten kuntoutumisen asiantuntija pyysi alan toimijalta tarjousta muutamista apuvälineistä ja perusturvalautakunta hyväksyi saadun tarjouksen. Sen myötä Jouseen ja Huuponhoviin hankitaan muutamia pääntuella varustettuja nostoliinoja ja siirtoalustoja sekä seisomanostimet nostoliinoineen. Lisäksi hankitaan yksi siirtolaite siihen liitettävine nostoliinoine ja liukupehmentimineen.

Hintaa hankinnoille kertyy runsaat 6.000 euroa. Hankinnat kustannetaan vanhusten palveluihin käytettäväksi tarkoitetusta Reino Järvisen rahastosta.

Tarja Kuikka