Keski-Suomen seututerveyskeskus on tänään laajentanut koronarokotuksen ajanvarauksen koskemaan 16–64-vuotiaita riskiryhmään 1 kuuluvia henkilöitä ja 50–64-vuotiaita riskiryhmään 2 kuuluvia henkilöitä.

Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tällaisia ovat elinsiirto, kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä.

Riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila. Tällaisia ovat jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes, lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus.

Yli 16-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokoteajanvaraus tapahtuu sähköisesti seututerveyskeskuksen nettisivuilta löytyvän linkin kautta. Myös yli 65-vuotiaiden on tästä päivästä alkaen mahdollista varata koronarokotusaika sähköisesti.

Tarja Kuikka