Luhangan perusturvalautakunnan jäsenet Pirkko Vilkman, Hilkka Weijo ja Heikki Kiviniemi ovat Luhangan kunnanhallituksen kokouksessa 30. maaliskuuta olleet keskustelemassa Joutsan kunnanjohtajan Harri Nissisen sekä Joutsan perusturvajohtaja Anna-Maija Kääriäisen kanssa eri mahdollisuuksista perusturvahallinnon järjestämiseksi.

Perusturvalautakunnan tilalle voidaan esimerkiksi perustaa vaikuttamistoimielin, esimerkiksi vanhustyöjaosto, joka tekee ehdotuksia yhdistetylle lautakunnalle ja kunnanhallitukselle. Samalla jaosto edistäisi vanhusten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia liittyen palveluiden järjestämiseen. 

Lautakunnan kokouksessa Hilkka Weijo esitti, että Luhankaan jää toistaiseksi perusturvalautakunta, kunnes SOTE-uudistus tulee voimaan. Lautakunta päätti asiasta annetun ehdotuksen mukaisesti.

Kokouksessa käsiteltiin myös Luhangan perusturvajohtajan määräaikaisuuden päättymisestä. Luhangan perusturvajohtaja Sirpa Hyytiäinen on hoitanut määräaikaisilla sopimuksilla perusturvajohtajan tehtäviä tämän vuoden tammikuusta lähtien. Hänen viimeisin sopimuksensa päättyy huhtikuun viimeinen päivä, eikä jatku sen jälkeen. Asia tuotiin lautakunnalle tiedoksi.

Jonna Keihäsniemi