Leivonmäkinen laulaja-lauluntekijä Eva Vikman ei yltänyt Aito Iskelmätähti -kilpailun finaalissa kärkikolmikkoon. Jazziskelmien tulkitsijana tunnettu Vikman valittiin aiemmin mukaan kisan finaaliin kymmenen parhaan laulajan joukkoon, ja yleisöllä oli kolme viikkoa aikaa äänestää laulajista omaa suosikkiaan. Kolmannen viikon päätteeksi, tämän viikon maanantaina, julkistettiin finalisteista kolme eniten ääniä saanutta, ja joku heistä tulee siis lopulta voittamaan kilpailun. Vikman ei siis kuitenkaan enää jatka mukana kisassa.

Leivonmäkistä itseään finaalin kärkikolmikosta ulos jääminen ei kuitenkaan harmita.

– Tämä oli hieno matka tähänkin asti ja olen iloinen, että ylsin siihen kymmenen kärkeen liki kahdensadan hakijan joukosta. Ääniä tuli paljon ja kisa oli tasainen, sanoo Vikman.

Hän lähti Aito Iskelmä -radiokanavan järjestämään laulukilpailuun mukaan alun perin ihan kokeilunhalusta. Vaikka tie ei nyt kärkikolmikkoon yltänytkään, kilpailu toi silti Vikmanille lisää valtakunnallista näkyvyyttä ja uusia kuulijoita, mitä hän pitää tietysti hyvänä asiana.

– Sain uusia kokemuksia ja toihan tämä myös kivaa pöhinää korona-ajan keskelle. Kiitollinen ja otettu olen saamistani äänistä ja tsempeistä kisaan liittyen.

Vaikka Vikman on laulanut ja esiintynyt jo nuoresta saakka ja julkaissut musiikkia, kovin moniin laulukilpailuihin hän ei ole kuitenkaan tähän mennessä osallistunut. Viimeksi viime syksynä hän oli mukana Laila Kinnusen ja Olavi Virran elämäntöille kunniaa tekevässä Laila ja Olavi -kilpailussa, jossa ylsi kisan superfinaaliin. Tuo kilpailu oli vasta hänen toinen laulukilpailunsa. Kisataival saanee kuitenkin hyvinkin pian jatkoa.

– Tänä vuonna olisi tarkoitus osallistua muihinkin kilpailuihin. Koronatilanne tietenkin sanelee, mitä kisoja pystytään järjestämään, sanoo Vikman.

Tarja Kuikka