Aiemmin keväällä uutisoitiin, että Tammijärven rannassa avantoa ylläpidetään ja se on yleinen talviuintipaikka. Helmikuussa Jyväskylän seudun ympäristöterveyden suorittamassa tarkastuksessa kuitenkin ilmeni puutteita avannon ylläpidossa sekä varustetasossa. Julkisen talviuintipaikan ylläpitämiseen vaadittavat kriteerit ovat tällä hetkellä sellaiset, joiden täyttämiseen Luhangan kunnalta ei toistaiseksi löydy resursseja.

Tammijärven kyläsaunan keväällä päivitetystä hinnastosta on poistettu kokonaan avanto-optio. Asiasta on tiedotettu kunnan nettisivuilla sekä rannasta löytyvällä ilmoituksella. Tiedotteen mukaan alkutalvesta kunnan toimesta paikalle asennetaan avantouintia varten uppopumppu ja turvaliinat, jotka poistetaan keväällä. Kunnossapitoa ei kuitenkaan ole, mutta avantoa saa käyttää omalla vastuulla.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →