Joutsan kunta lieventää koronarajoituksia ensi maanantaista alkaen. Omatoimikirjastot tullaan avaamaan maanantaina jälleen käyttöön ja samalla kirjaston yhtäaikainen maksimikävijämäärä rajataan nykyisen viiden henkilön sijaan kymmeneen henkilöön.

Myös aikuisten harrastustoiminta sallitaan taas ja Leivonmäen kuntosali avataan, tosin kuntosalin käyttäjämäärä rajataan viiteen henkilöön kerralla. Keskustan kuntosali pidetään remontin takia kiinni. Myös Leivonmäen uimahalli pysyy kiinni, eikä sitä enää avata lainkaan kevätkaudella.

Joutsan kunnan poikkeusolojen johtoryhmä päätyi lieventämään rajoituksia, sillä Keski-Suomessa ollaan siirtymässä koronan suhteen perustasolle ja tästä johtuen rajoitusten asteittainen purkaminen on mahdollista. Maanantaina voimaan astuvat rajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun saakka, mutta mikäli koronatila muuttuu, rajoituksiin voi tulla sitä ennen muutoksia.

Poikkeusolojen johtoryhmän mukaan Joutsassa on noudatettu koronaohjeistuksia tunnollisesti ja tartuntamäärät on pystytty pitämään vähäisinä.

– Toivomme kuntalaisilta edelleen tunnollisuutta ohjeiden noudattamiseen ja muistutamme maskien käytöstä ja turvavälien pitämisestä. Turhaa liikkumista ja kokoontumista on edelleen syytä välttää, poikkeusolojen johtoryhmä toteaa.

Tarja Kuikka