Joutsan koronavirustartuntojen määrä jatkaa hiljaista nousuaan. Joutsassa todettiin viime viikon lopulla kaksi uutta tartuntaa, joiden myötä paikkakunnalla todettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt noussut seitsemääntoista.

Yleisesti ottaen Keski-Suomessa koronavirustartuntojen määrä on ollut viime aikoina laskusuunnassa. Tähän aamuun mennessä tartuntoja oli todettu maakunnassa viimeisten kahden viikon aikana 107. Määrä on selvästi vähemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana, jolloin tartuntoja todettiin 198.

Ilmaantuvuusluku, joka kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden, on todettujen tartuntojen määrän vähenemisen myötä laskenut. Ilmaantuvuus oli tänään aamulla viimeisten kahden viikon ajalta 42,3. Sitä edellisten kahden viikon ajalta luku oli 78,27.

THL:n ylläpitämän tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä. Tiedot voivat päivittyä takautuvasti.

Tarja Kuikka

Tagged with →