Reilut kaksi viikkoa sitten Joutsassa Pärnämäentiellä tapahtunutta navettapaloa epäillään poliisin mukaan tahallaan sytytetyksi. Varasto- ja harrastekäytössä ollut, noin 200–300-neliöinen vanha navetta tuhoutui tulipalossa täysin käyttökelvottomaksi. Rakennuksessa oli erilaisia koneita sekä auto- ja moottoriharrastukseen liittyvää omaisuutta, ja tässä vaiheessa tutkintaa omaisuusvahinkojen määrän arvellaan olevan yli 10.000 euroa.

Aiemmin lauantaina 13.3.2021 kaksi miestä oli saapunut paikalle selvittämään välejään talon isännän kanssa. Toinen miehistä oli paikkakuntalainen ja toinen ulkopaikkakuntalainen. Tilanne kärjistyi väkivallan käyttöön ja tilannetta selvittämään hälytettiin poliisi. Erimielisyyksiään selvittämään tullut kaksikko lähti paikalta poliisikyydillä, mutta poliisi ei nähnyt tilanteessa tarvetta kiinniotolle.

Muutamien tuntien kuluttua pelastuslaitos sai hälytyksen ilmiliekeissä olevasta navetasta, 14.3.2021 kello 00.02 aikaan. Poliisin saapuessa palopaikalle kävi ilmi, että aiemmin illalla paikalle saapuneiden miesten auto oli hävinnyt palopaikan pihapiiristä.

– Poliisin suorittamassa teknisessä tutkinnassa on löydetty palopaikalta todisteita, kuten palavia nestejäämiä sekä vähän matkan päästä öljykanisteri, kertoo Sisä-Suomen poliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari.

Epäiltyä tekoa tukevien teknisten näyttöjen ja muun esitutkinnassa selvinneen johdosta poliisi otti kiinni paikkakuntalaisen miehen viime viikonloppuna ja alkuviikosta kiinni otettiin myös toinen esitutkinnassa selvinnyt epäilty, ulkopaikkakuntalainen mies. Aiemmin lauantaina pahoinpitelyyn osallistuneella toisella paikkakuntalaisella miehellä ei epäillä olevan osuutta navetan polttamiseen.

Kuluneen viikon aikana poliisi kuulusteli molempia rikoksesta epäiltyjä. Tutkinnan turvaamiseksi ja tehtyjen kuulustelujen perusteella poliisi määräsi molemmat miehet matkustuskieltoon. Molemmat epäillyt kiistävät epäillyn teon. Poliisi jatkaa asian tutkintaa ja tapausta tutkitaan törkeänä vahingontekona.