Jyväskylässä toimiva, osin joutsalaistaustainen vaatealan yritys RIVA Clothing on valittu jyväskyläläisen Yritystehtaan hautomoon, jossa pyritään valmentamaan parhaista liikeideoista menestyviä yrityksiä.

Yritystehdas on Jyväskylän yliopiston, Gradian, Jamkin ja Jyväskylän kaupungin omistama startup-hautomo, joka järjestää startup-yrittäjille suunnattua alkuvaiheen valmennusta hautomossa sekä oppilaitosten liikeideoille ja yrityksille suunnattuja opinnollistettuja yrittäjyysvalmennuksia.

Hautomoon valitaan vuosittain noin 1.200 läpikäydyn liikeidean joukosta kaksitoista Jyväskylässä toimivaa kansainväliseen kasvuun tähtäävää startup-yritystä. Valmennukseen pääsyä edeltää kolmen kuukauden mittainen esihautomovaihe, johon joutsalaistaustaisen Riku Keihäsniemen ja hänen yrittäjäkumppaninsa Eeva Geierin pyörittämä RIVA Clothing pääsi viime syksynä.

Varsinaiseen hautomoon pääsy oli RIVA Clothingille yrityksen toimitusjohtajana toimivan Riku Keihäsniemen mukaan selkeä tavoite yrityksen kasvua ajatellen, ja yrittäjistä tuntuukin mahtavalta, että heidät valittiin mukaan. Kun hautomoon todella otetaan vain kaksitoista potentiaalisinta yritystä vuodessa, RIVA Clothing on nyt kovassa porukassa.

– Hautomo on 12+12 kuukautta kestävä valmennus, jonka aikana Yritystehtaan tiimi valmentaa yritystämme eteenpäin kohti kansainvälistä kasvua. Tämä aukaisee meille todella paljon uusia ovia ja näemme tämän todella tärkeänä tekijänä kansainvälisen kasvun kannalta. Saamme käyttöömme myös tehokkaita työkaluja ja verkostoja jokapäiväiseen työhön sekä yrityksen kasvattamiseen. Tämä kaikki motivoi todella paljon entistä kovempaan työntekoon ja odotamme innolla valmennuksen alkamista, sanoo Keihäsniemi.

Talven aikana käyty esihautomovaihe oli Keihäsniemen mukaan valmistautumista varsinaiseen hautomoon yhdessä valmentajan kanssa. Virallisessa hautomo-valmennuksessa RIVA Clothing aloittaa huhtikuun aikana.

– Silloin aloitetaan hommat toden teolla, sanoo Keihäsniemi.

Tarja Kuikka

Lue myös:

JS 14.2.2021: Tradenomiopiskelijasta tuli jyväskyläläisen vaatealan yrityksen vetäjä – osin joutsalaistaustainen RIVA Clothing pyrkii vakiinnuttamaan asemansa kotimaisten vaatebrändien joukossa

Tagged with →