Leivonmäkinen laulaja-lauluntekijä Eva Vikman (kuvassa) on valittu mukaan Aito Iskelmätähti -kilpailun finaaliin. Aito Iskelmä -radiokanavan järjestämässä, ensimmäistä kertaa toteutettavassa kilpailussa etsitään uusia lahjakkaita laulajia ja lauluntekijöitä.

Kilpailuun ilmoittautui alun perin runsaasti yli toistasataa hakijaa, joista asiantuntijaraati valitsi kymmenen finalistia yleisöäänestykseen. Eva Vikman ylsi finalistijoukkoon kappaleellaan Iltaa, hyvää iltaa.

Finalistit esitellään Suplassa Aito Iskelmätähti -kampanjan verkkosivuilla, jossa myös äänestäminen tapahtuu. Neljän viikon mittainen äänestysaika käynnistyi tämän viikon maanantaina, ja kolmen ensimmäisen viikon ajan äänestyksessä ovat mukana kaikki finalistit. Viimeisellä viikolla heistä kolme eniten ääniä saanutta jatkaa kilpailua ja lopulta joku heistä valitaan yleisöäänin voittajaksi.

Leivonmäellä asuva Eva Vikman kuuluu uuden sukupolven lahjakkaimpiin laulajiin Suomessa. Runsas vuosi sitten esikoisalbuminsa julkaissut Vikman tunnetaan erityisesti 1950- ja 1960-luvun jazziskelmien tulkitsijana.

Tarja Kuikka

Kuva: Ilona Savitie / JS Arkisto