Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen oli viime viikonloppuna mukana Ristijärven SM-hiihdoissa kolmella matkalla.

Kisojen päämatkallaan perjantain 15 kilometrin perinteisen kisassa Räsänen ei ollut iskussa.

– Mies oli täysin puhditon eikä hiihdossa ollut kerta kaikkiaan minkäänlaista lyöntiä. Ajattelin kisan aikana kuitenkin väkisin sitkuttaa maaliin ja toivoin samalla, että se edesauttaisi ihmeparantumista seuraaville kisapäiville, kommentoi perjantain kisassa sijalle 59 tullut Räsänen.

Lauantain 4×10 km viestissä ihmeparantuminen myös tapahtui: Räsänen toi Jämsänkosken Ilveksen Petoteamin aloittajana viestin vaihtoon yhdeksäntenä.

– Kulku ja vire oli aivan toista luokkaa kuin perjantaina. Aloitusosuus oli itseltäni vahva ja tasapainoinen suoritus kaikin puolin. Perjantain flegmaattisuus oli tiessään ja pystyin taistelemaan koko osuuden aivan kärjen tuntumassa. Tähän olin erittäin tyytyväinen.

Lopputuloksissa Petoteam oli 17:s.

Lauantain viestin jälkeen Räsänen mietti pitkään, lähteäkö vapaan 50 km:n kisaan sunnuntaina.

– Ajattelin kuitenkin, että kyllähän sitä synttäreiden kunniaksi täytyy kuninkuusmatka hiihtää ja haastaa itseään, vaikka vapaa on itselleni selkeästi heikompi hiihtotyyli. Olosuhteet olivat myös poikkeuksellisen hitaat ja raskaat. Lähdin maltilla tekemään omaa nousujohteista hiihtoa, mikä myös onnistui ja viimeisellä 20 km matkalla nostin sijoituksia reilusti. Maalissa olin lopulta 40:s, mihin olen tyytyväinen lähtökohdat huomioiden.

Kauden viimeiset kisat hiihdetään näillä näkymin parin viikon kuluttua Rukan Suomen Cupissa, jossa matkoina ovat vapaan viestit ja vapaan 20 km yhteislähtö.

Markku Parkkonen

Tagged with →