Jyväskyläläinen sekakuoro Harjun Laulu (kuvassa) on tehnyt Keski-Suomen Osuuspankin lahjoituksen turvin cd-levystä ja yhteislauluvihkoista koostettuja yhteislaulupaketteja Keski-Suomen hoivakoteihin. Yksi yhteislaulupaketin saajista oli Joutsan Palvelukoti.

Kuoro lähetti helmikuussa 12 yhteislaulupakettia eri puolille Keski-Suomea hoiva- ja palvelukoteihin. Pakettiin kuului kaksi Harjun Laulun tuottamaa ”Laulusta voimaa” -levyä ja 20 sanavihkoa.

Lahjoitukseen kuului myös mahdollisuus osallistua verkkovälitteiseen yhteislauluhetkeen, jossa virkistyksen ohella perehdyttiin Laulusta voimaa -aineiston käyttöön.

Kuoron varapuheenjohtaja Leena Kuorelahti oli tyytyväinen siihen, että kuoro saa palvella ikääntynyttä väestöä uudella tavalla ja myös Jyväskylän ulkopuolella.

– Kuoromme on profiloitunut musiikillisten palvelujen tuottamiseen ikäihmisille, ja olemme jo kymmenen vuoden ajan tehneet kehittämäämme Laulusta voimaa -konseptia tutuksi eri puolilla Suomea ja myös ruotsinsuomalaisten keskuudessa. Pandemia on estänyt paikan päällä tapahtuvia tapaamisia ja tilaisuuksia, joten tässä tilanteessa äänitteet ja suoratoistot toimivat hyvin. Tällaiselle toiminnalle tuntuu olevan jatkossakin kysyntää, sanoo Kuorelahti.

Markku Parkkonen