Joutsan hyvinvointi- ja sivistyslautakunta nimesi viime viikon kokouksessaan aktiivisia nuoria sekä heidän parissa toimivia aikuisia. Joutsan Nuorena Tsempparina palkittiin PakopelitJoutsa 4H- yrittäjäryhmä, jonka muodostavat Ella Keihäsniemi, Nella Lintunen ja Odessa Meinander. Viime kesänä nuorten ryhmä järjesti pakopelitoimintaa positiivisella otteella ja ryhmän luoma Talomuseon aarre-pakopeli sai sekä hyvän vastaanoton että palautetta. Ryhmä antoi toiminnallaan hyvää esimerkkiä ja rohkaisua muillekin yrittäjyyteen.

Aikuisena Tsemppaajana palkittiin Leivonmäen Pyry ry ja MLL Leivonmäen yhdistys ry. Yhdistysten toiminnan ansiosta Leivonmäelle saatiin käyntiin säännöllinen Nuokkaritoiminta Pyryn Urheilutalolla. Toimintaa järjestetään torstaisin 3–6-luokkalaisille Joutsan kunnan vapaa-aikatoimen puolesta ja perjantai-iltaisin Leivonmäen Pyry pitää Nuokkaria 12–17-vuotiaille.

Tämän vuoden päättäjä/virkamiestoiminnasta lautakunta päätti palkita hyvinvointi- ja sivistysjohtaja Mika Sirkan. Perusteluina todettiin, että Sirkka on tukenut Joutsan nuorisovaltuustotoimintaa ja pitää tärkeänä, että nuorten mielipiteet huomioidaan päätöksenteossa. Lisäksi Sirkka on helposti lähestyttävä ja aidosti kiinnostunut nuorten asioista.

Jonna Keihäsniemi