Maaseudun kehittämisrahoja Joutsan, Luhangan, Konneveden, Hankasalmen ja Toivakan alueella koordinoiva Leader-ryhmä Maaseutukehitys ry on saanut vuosille 2021 ja 2022 hakemansa rahoituksen eli 940.000 euroa hankerahaa jaettavaksi.

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 toimeenpanoa on päätetty jatkaa kahden vuoden siirtymäkauden ajan vuoden 2022 loppuun saakka. Leader-ryhmät jatkavat toimintaansa rahoittamalla yrityksiä ja yhteisöjä olemassa olevilla maaseutuohjelman toimenpiteillä ja säännöillä, mutta uusilla siirtymäkauden rahoilla.

– Hakemuksia voi tästä rahasta jo valmistella ja olla Maaseutukehitykseen yhteydessä heti, kun hankeidea pulpahtaa pintaan. Nämä kaksi vuotta mennään vielä vanhan kauden säännöillä, toteaa Maaseutukehityksen toiminnanjohtaja Tiina Seppälä.

Kaudelle 2023–2027 valmistellaan haun ensimmäisen vaiheen hakemusta kaikissa Leader-ryhmissä. Hakemukset jätetään toukokuun loppuun mennessä.

– Parhaillaan meilläkin on avoinna nettipohjaisella alustalla toimiva kysely alueen toimijoiden kehittämistarpeista tuolle ajalle, kertoo Seppälä.

Markku Parkkonen

Tagged with →