Keski-Suomen seututerveyskeskus peruu tälle viikolle annettuja koronarokotusaikoja, joissa asiakkaita on ollut määrä rokottaa AstraZeneca-rokotteella.

Taustalla vaikuttaa lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukselle ilmoitetut kaksi AstraZeneca-rokotteen saamisen jälkeen ilmennyttä aivolaskimotukosta ja THL:n päätös keskeyttää kyseisen rokotteen antaminen toistaiseksi, kunnes tapauksista saadaan lisätietoa ja pystytään arvioimaan tapausten mahdollisten syy-seuraussuhteiden olemassaoloa.

Rokotusaikoja perutaan koko seututerveyskeskuksen toimialueella seututerveyskeskuksen osastonhoitaja Tanja Halisen mukaan kaikkiaan noin satakunta.

– Se mitä meillä on keritty tälle viikolle aikoja antaa. Osassa paikkaa niitä on annettu enemmän, osassa vähemmän, Halinen sanoo seututerveyskeskuksen toimipaikkakuntiin viitaten.

Muilla rokotemerkeillä rokotukset jatkuvat edelleen sovitusti.

Koronarokotukset ovat edenneet seututerveyskeskuksen alueella tähän mennessä siten, että yli 80-vuotiaista noin 90 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen. Tämän ikäryhmän jälkeen rokotusajanvaraus avattiin vakavia perussairauksia sairastaville 65–69-vuotiaille, joista noin puolet on saanut ensimmäisen rokotuksen.

Toistaiseksi rokotukset on suunnattu vain yli seitsemänkymppisille.

Tarja Kuikka