Joutsan Pommin Suvi Minkkinen onnistui nappaamaan ampumahiihdon maailmancupin pisteitä kauden viimeisessä kilpailussaan Ruotsin Östersundissa lauantaina. Minkkinen sijoittui Norjan Marte Olsbu Röiselandin voittamassa kilpailussa 40:nneksi eli viimeiselle pistesijalle. Minkkisen viimeisen kisan suoritusta korostaa se, että hän lähti viimeiseltä ampumapaikalta ladulle sijalla 42. Yleensä Minkkinen tunnetaan parempana ampujana kuin hiihtäjänä, mutta tällä kertaa hiihtovauhtiakin löytyi.

– Pikkuisen se sijoitus on tällä kaudella yleensä valunut viimeisellä kierroksella, mutta nyt pystyin nousemaan ja loppukirivoitolla vielä yhden pisteen kairaamaan itselleni. Ei noita pisteitä niin paljon ole tällä kaudella tullut, niin ihan kiva on vielä viimeisessä kisassa ottaa.

Minkkinen oli kisan ainoa suomalainen, sillä muut joukkueen jäsenet eivät päässeet perjantain pikakilpailun tulosten perusteella mukaan lauantain kisaan.

– Oli myös aivan järkyttävän hyvä suksi ja senkin takia itsevarma olo viimeisellä kierroksella, Minkkinen kiitteli.

Östersundin kovassa ja vaihtelevassa tuulessa käydyssä kilpailussa nähtiin hurjasti ohilaukauksia.

– Olipahan melkoinen tuulikisa tänään, oli sellainen tuuli, ettei hirveästi hyviä rakoja ollut. Toki en siltikään omaan suorittamiseen ole tyytyväinen, koen, että olisi tuosta paremmin pitänyt pystyä ampumaan.

Minkkinen ampui kilpailussa yhteensä kuusi sakkokierrosta, kaksi makuulta ja neljä pystystä.

– Se, että ammuin kuusi ohi ja tipuin vain neljä sijaa lopputuloksissa, kertoo aika paljon, miten haastava se olosuhde oli.

Perjantaina Minkkinen oli paras suomalainen pikakilpailussa. Minkkinen sijoittui 7,5 kilometrin kilpailun 36:nneksi ja nappasi samalla maailmancupin pisteitä.

– On kyllä hyvä mieli. Aikaerollisesti tämä oli urani tähän asti paras pikakisa, sijoituksellisesti ei vielä paras, mutta se kertoo aika hyvin siitä, miten porukka on tiivistynyt tällä kaudella.

Kilpailun voiton vei Norjan Tiril Eckhoff, josta Minkkinen jäi minuutin ja 10 sekunnin päähän.

– Oli vähän vaikea fiilis, oli sellainen olo, että puristellaan ihan viimeisiä mehuja ulos tässä kauden loppuun. Ei se näköjään tarvitse aina sitä parasta fiilistä, sanoi Minkkinen.

– Hiihtoajoissa oli myös tämän kauden paras pikakisa. Ajattelin, että yritän tehdä kolme tasaista kierrosta ja tänään ne olivat sitä.

Minkkinen onnistui myös ampumapenkalla jälleen loistavasti ja ampui molemmat paikat puhtaasti.

– Toinen pikakisa putkeen nolla-ammunnalla. Molemmat paikat olivat nopeita ja hyvä vire näköjään jatkuu sillä puolella, Minkkinen iloitsi.

Markku Parkkonen

Suvi Minkkisen kausi maailmancupissa sujui varsinkin kauden lopun osalta lupauksia antavasti. Kauden lopulla hänen sijoituksensa selvästi paranivat, tosin onnistumisia mahtui myös kauden alkupuolelle. Minkkisen paras sijoitus osakilpailuissa oli 25:s. Maailmancupin tuloslistalla hän oli sijalla 76. Oheisessa kaaviossa ovat kaikki Minkkisen sijoitukset henkilökohtaisissa kilpailuissa maailmancupissa ja MM-kisoissa, ensimmäiset kilpailut alimmaisena.

Tagged with →