Moottoripyörien luotettavuusajon perinteinen kuningaskilpailu Päijänteen ympäriajo saatiin tänä vuonna ajettua pääosin normaaliin tapaan, tosin yleisöä ei reitin varrelle koronavirusepidemian vuoksi päästetty. Viime vuonnahan Päitsi jäi poikkeusolojen vuoksi ajamatta kokonaan.

Lauantaina Tammijärvellä ja Pappisissa ajettujen RH-huolto- ja Vaihela-maastokokeiden järjestelyistä tuttuun tapaan vastannut Risto Heikkonen kertoi, että järjestelyt sujuivat kaikin puolin ongelmitta.

– Maastokokeiden järjestely oli jopa aiempaa hiukan helpompaa, kun ei ollut yleisöä, eikä yleisöstä johtuvia liikennejärjestelyjä niin paljoa, arvioi Heikkonen.

Heikkonen on ollut eri tavoin mukana Päijänteen ympäriajon järjestelyissä 1990-luvun alkupuolelta lähtien ja jo pitkään paikallisten pätkien vastaavana. Vaihelan maastokoe on ollut mukana Päitsin ohjelmassa vuosikymmeniä ja Tammijärvellä ajettava RH-Huolto-maastokoe tuli mukaan viitisen vuotta sitten, kun Päitsin reittiä piti tiivistää MM-osakilpailuarvon vuoksi.

Maastokokeet ovat paikallisten endurokuskien vakiintuneita harjoitusreittejä, joten niiden käyttöönotto kilpailuun ei vaadi kovinkaan suurta talkootyötä. Tänä vuonna reitit olivat myös pienen pakkaskelin vuoksi hyvässä kunnossa.

Heikkosen mukaan hänen johtamaansa paikalliseen järjestelyorganisaatioon kuuluu noin 15 henkeä. Vuosien mittaan järjestelyissä on tehty yhteistyötä myös paikallisten yhdistysten, muun muassa Joutsan Moottorikerhon, Tammijärven Tammen ja Pappisen kyläyhdistyksen kanssa.

Markku Parkkonen

Yläkuva: Päitsissä ei tänä vuonna ollut mukana kilpailijoita Joutsan seutukunnalta, mutta naapurikunnan mies, sysmäläinen Jani Salonen ajoi hienosti yleiskilpailun kymmenenneksi.

Tällaista näkymää jämsäläisen Eemil Pohjolan suoritukseen saivat Päitsin muut kilpailijat katsella, ainakin kuvainnollisesti: Pohjola jätti tuloslistalla kaikki muut taakseen.

Tagged with →