Paikallinen kiinteistöhuoltoyhtiö Jokita järjesti viime viikon torstaina toista kertaa Joutsan Palvelukodin asukkaille mahdollisuuden päästä hevosajelulle. Vastaava tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran toissa talvena. Viime talvena ajelut jouduttiin jättämään väliin koronavirustilanteen ja lumen puutteen vuoksi.

Kuvassa Pirkko Rakkolaista ajeluttamassa Kauko Tuominen Sysmästä Tristari-hevosensa kanssa. Tapahtumassa noudatettiin luonnollisesti korona-ajan turvamääräyksiä.

Jokitan yhteistyökumppanina oli moottorikelkkaseura Lumikissat, jonka puheenjohtaja Mika Kuurne tamppasi Palvelukodin viereiselle pellolle ajoreitin. Avustamassa hevosen käsittelyssä oli Sanna Reinikainen ja myös Eläkeliiton Apuset olivat mukana auttamassa. Pellon käyttöön saatiin lupa maanviljelijä Eero Paalaselta.

Markku Parkkonen

Uutiseen korjattu 19.3.2021 klo 8.25 tieto ajankohdasta: kyseessä oli viime viikon torstai.