Sysmän Säästöpankkisäätiö on aloittanut toimintansa. Säästöpankkisäätiö perustettiin Sysmän Säästöpankin yhdistyessä Helmi Säästöpankin kanssa viime vuonna.

Sysmän Säästöpankkisäätiö omistaa Helmi Säästöpankki Oy:n yhdessä Padasjoen Säästöpankkisäätiön kanssa. Sysmän Säästöpankkisäätiön toiminta-alueena on lähinnä Sysmän, Hartolan, Joutsan ja Luhangan seutu.

– Tärkein tehtävämme on olla myös jatkossa tukemassa alueemme yhteisöä ja sen elinvoimaisuutta sekä edistää alueen hyvinvointia ja taloudellista kehitystä. Tarkoituksemme on myös vaalia ja vahvistaa alueen säästöpankkitoimintaa säästöpankin perinteitä kunnioittaen, kertoo Sysmän Säästöpankkisäätiön asiamies Satu Kotilainen.

Sysmän Säästöpankkisäätiö myöntää avustuksia ja apurahoja esimerkiksi kulttuuriin, tieteeseen ja hyvinvointiin sekä tukee tapahtumia, tutkimuksia ja koulutusta. Sysmän Säästöpankkisäätiön avustusta voivat hakea yksityiset henkilöt ja yhteisöt, mutta ei kuitenkaan yritykset. Avustuksen kohteena olevan hankkeen tulee olla yleishyödyllinen. Säätiölle tulleita avustushakemuksia käsitellään säätiön hallituksessa pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa. Avustukset vuodelle 2021 ovat nyt haettavissa säätiön verkkosivujen kautta.

Markku Parkkonen