Postipakettien nouto- ja lähetysmahdollisuudet paranivat tällä viikolla Joutsassa, kun S-marketissa otettiin maanantaina käyttöön Postin pakettiautomaatti. Paikkakunnan toinen itsepalveluperiaatteella toimiva pakettiautomaatti sijaitsee nyt S-marketin aulassa kassoja vastapäätä ja on käytettävissä aina kaupan aukioloaikoina, siis myös viikonloppuisin.

Automaatista voi noutaa etukäteen kyseiseen automaattiin lähetysvaiheessa ohjattuja paketteja, ja lisäksi sen kautta voi postittaa paketteja, joiden lähetys on etukäteen maksettu netissä. Lukollisia lokeroja, joiden kautta pakettiliikenne kulkee, on kaikkiaan runsaat 60.

Postin pakettiautomaattia ehdittiin Joutsan S-marketin marketpäällikkö Ville Nurmen mukaan kysellä asiakkaiden taholta S-marketiin jo aiemmin, ja kauppa itsekin tiedusteli aiemmin Postilta mahdollisuutta automaattiin, sillä sille olisi jo tuolloin ollut kaupassa tilaa.

Tuossa vaiheessa Posti kuitenkin katsoi vielä yhden, Joutsan K-Supermarketissa olevan pakettiautomaatin riittävän paikkakunnalla. Sitten tuli koronapandemia ja postipakettiliikenne lisääntyi niin paljon, että Posti tuli toisiin ajatuksiin.

– Posti otti yhteyttä ja nosti esille, että Joutsan seudulla näyttäisi luvut simmoisilta, että kylälle mahtuisi myös toinen pakettiautomaatti. Sitten kysyttiin meidän halukkuutta ottaa se tähän meidän tiloihin ja tämä sopi meillä paremmin kuin hyvin, S-marketin marketpäällikkö Nurmi taustoittaa automaatin tuloa Joutsan S-marketiin.

Vaikka pakettiautomaatti otettiin S-marketissa käyttöön vasta toissa päivänä, sen tulo on jo nyt poikinut Nurmen mukaan asiakkailta positiivista palautetta. Nurmi kertoo esimerkiksi kaupan etukäteen sosiaalisessa mediassa julkaiseman, automaatin tulosta kertovan päivityksen saaneen kaupan omilla mittareilla todella paljon tykkäyksiä. Myös päivityksen kommenteissa iloittiin automaatin tulosta. Kaupassa automaatin saamaa hyvää vastaanottoa seurattiin marketpäällikön mukaan tyytyväisenä.

– Kyllä se meillekin valoi sitä uskoa, että on odotettu palvelu.

Nurmi myös kertoo kuulleensa asiakkailta, että siinä vaiheessa, kun pakettiautomaatteja oli Joutsassa vain yksi, oli se pakettiliikenteen runsaudesta johtuen aika usein täynnä, jolloin Posti ohjasi asiakkaiden paketteja muualle. Tämä harmitti asiakkaita.

Muita Postin palveluja kuin pakettiautomaatti Joutsan S-marketiin ei ole Nurmen mukaan tulossa.

– Tottakai postimerkkejä myydään kassalla, mutta mitään muuta Postin toimintaa meillä ei ole, eli ne säilyvät edelleen K-Supermarketin tiloissa.

Tarja Kuikka

Tagged with →