Keski-Suomen Osuuspankin kesätyökampanjassa on mukana kaksi yhdistystä Joutsasta: Joutsan Pommi ja Rutalahden Nuorisoseura.

Kampanjassa yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan kahdeksi viikoksi ja Keski-Suomen Osuuspankki lahjoittaa nuoren palkkarahat yhdistykselle. Yhdistys toimii työnantajana ja hoitaa palkanmaksun. Pankki toteuttaa kampanjaa yhteistyössä yhdistysten kanssa nyt jo seitsemättä kesää. Kampanjassa on tänä vuonna mukana kaikkiaan 78 yhdistystä.

Yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään omien tarpeidensa mukaan esimerkiksi urheiluseuran kesäleireillä, kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, seuran somelähettiläänä, kahvilanmyyjänä tai vaikkapa seuralaisena senioreille.

Tuen suuruus on 400 euroa per palkattava nuori. Nuoret voivat hakea kampanjan kesätyöpaikkoja 15.3.–18.4.

Markku Parkkonen