JoSePa yritti jatkaa voittoputkea Futsal-liigassa viime vuoden mestaria Akaa Futsalia vastaan. Hyvä yritys päättyi jälleen hyvin kaksijakoisessa pelissä kuitenkin tappioon 4-7. Puoliajalla Akaa johti jo 0-5.

Ennakkoasetelmissa Akaa taistelee pudotuspelien kotiedusta, jopa runkosarjan voitto lienee teoriassa mahdollinen. JoSePa kamppailee lähinnä suorasta sarjapaikasta. Ottelun alku olikin molemmilta hiukan varovainen, yltiöpäistä prässiä ei kummaltakaan nähty. Pari rutiinisuoritusta ja rutiinivirhettä kuitenkin riitti viemään Akaan jo 0-2 johtoon Dusan Milojevicin ja Kim Lingmanin osumilla. JoSePa sai luotua ihan kohtuullisesti painetta Akaankin päätyyn, mutta viimeistely ontui. Ontumista ei ollut havaittavissa Akaan viimeistelyssä. Huolimatta JoSePan maalivahti Niko Rantasen hyvistä tuplatorjunnoista Jussi Nyström iski kahdesti ja Aleksi Pirttijoki kerran. Ensimmäisellä jaksolla hyvän viimeistelyn lisäksi Akaa puolusti suurella sydämellä. JoSePalla oli 35 laukaisuyritystä Akaan 24 vastaan, JoSePan laukauksista Akaan kenttäpelaajat blokkasivat 19.

Toiselle jaksolle Akaa tuli jarrutellen ja varmistellen, ja sehän oli vähällä osoittautua virheeksi. 22 minuutin kohdalla Heikki Rasmus pisti pallon takatolpalta tyhjiin Otto Piilin syötöstä. Aluksi näytti, että kavennus jäi lähinnä kosmeettiseksi, mutta 25 minuutin kohdalla Jari Kotimäen veto kimposi maaliin Jovan Stankovicin olkapäästä, ja JoSePa oli enää kolmen osuman päässä. 27 minuutin kohdalla Joonas Manzon ensimmäisen jakson hehtaaripyssyn tähtäin oli korjattu ja Jakke Kosusen syötöstä veto napsahti komeasti yläpeltiin; 3-5. Akaa otti aikalisän, ja hetkeksi tilanne rauhoittui Akaan päässä. 30 minuutin kohdalla JoSePan pörrät Otto Piili ja Jari Kotimäki saivat Jarin läpiajoon, ja Kotimäki viimeisteli viileästi 4-5 tolpan kautta. Seuraavat pari minuuttia mentiin sitten lujaa päästä päähän, ja kehtaan sanoa, että 5-5 oli lähempänä kuin 4-6. Tässä vaiheessa vieraitten maalivahti Juho Laine oli maalissa mies paikallaan tehden useita erinomaisia torjuntoja.

JoSePa otti reikäpaidan käyttöön 36 minuutin kohdalla, mutta pallon menetys heti kärkeen vei Akaan 4-6 johtoon. Akaa puolusti reikäpaitaa vastaan aktiivisesti ja hyvin, eikä JoSePalla ollut kuin yksi hyvä tekopaikka, mutta senkin vesitti Juho Laine. Akaa teki vielä 4-7 JoSePan sähläilyn seurauksena.

JoSePan paras ja aktiivisin mies oli tänään Jari Kotimäki. Jari teki ottelussa taas mielettömästi töitä, ja pääsi laukaisupaikkaan peräti 18 kertaa. Otto Piili oli työnsankareita myös, ja Heikki Rasmus touhusi maininnan arvoisesti jälleen kerran. Akaan rutiini oli kuitenkin liigaa parhaimmillaan, toki JoSePan iholle päästäminen ei toisella jaksolla varmasti kuulunut suunnitelmiin. Parasta Akaata oli tänään Jussi Nyströmin taidokkaat viimeistelyt ja Dusan Milojevicin pelinrakentelu.

– Kuten on sanottu ennenkin, emme voi seitsemää päästää pelissä, jos aiomme voittaa. Liikaa tilaa annettin ekalla jaksolla vastustajalle, ja sehän näkyi heti taululla. Toiselle jaksolle oli tavallaan helppo tulla ja olla agressiivinen, kun paineet oli varmasti poissa, mutta ihan ei kiri riittänyt, totesi JoSePan valmentaja Mikko Paappanen.

Runkosarjan viimeisestä kotiottelusta JoSePa haki selkeän voiton Tampereen Pelipojista eli PP-70 oli vastassa. Syyskierroksen tappio maksettiin korkojen kera, sillä JoSePa vei voiton maalein 12-2 (5-1).

Ennakkoasetelmissa JoSePalla oli pakkovoiton paikka, jotta mahdollisuudet suoraan sarjapaikkaan säilyvät. PP:llä ei pelissä ollut juuri mitään panosta, seura putoaa divariin. Koska se on ollut tiedossa jo pitkään, on osa pelaajista vaihtanut seuraa kevään kuluessa.

JoSePa vältti pakkovoiton sudenkuopat olemalla erittäin aktiivinen ensimmäisen kympin aikana. PP ei juuri omalta alueelta ulos päässyt pallokontrollin kera. JoSePa maalasi sinä aikana neljä kertaa, Joonas Manzo kahdesti ja Janne Kosunen ja Oskari Luoma kertaalleen. PP:n Riku Partala sai kertaalleen oikean jalan vapaaksi ja kavensi, mutta Elmeri Linnera siirsi ensimmäisellä Liigamaalillaan JoSePan 5-1- taukojohtoon.

JoSePan peli meni ensimmäisen jakson lopussa hieman kävelyksi, mutta toisen jakson alussa siitä ei ollut merkkiäkään. 23 minuutin kohdalla JoSePa johti jo 8-1, ja PP:n kavennuksen jälkeen peli meni vähän kouhottamiseksi. 25 minuutin kohdalla tilanne rauhoittui, kun Janne Kosunen viimeisteli JoSePan 9-2 johdon. Illan upein maali nähtiin 30 minuutin pelin jälkeen kun Heikki Rasmus veti suoraan ilmasta Janne Kosusen pitkän takaviistosta tulleen syötön maaliin. JoSePa kaunisteli vielä lukemia parilla maalilla, ja tällä kertaa niissä ei ollut yhtään liikaa.

JoSePa ei pelannut mitenkään loisteliaasti, mutta perinteikkäällä Futsalseura PP:llä ei tällä hetkellä ole oikein resursseja pysyä muiden liigajoukkueiden kyydissä. Silloin harvoin kun joukkue JoSePan alueelle pääsi, saivat he kuitenkin luotua ihan kohtuullisia laukaisupaikkoja. Tomi Ylinen ja Jussi Rasva vastasivat yli puolesta joukkueen laukauksista, Ylinen syötti molemmat PP:n maalit. JoSePan prässääjät Jari Kotimäki, Oskari Luoma ja Otto Piili pitivät huolta, ettei PP:n pelinrakentelu ollut helppoa. JoSePan paras mies oli kuitenkin Heikki Rasmus, joka parantaa peli peliltä. Tänään syntyi kaksi kaunista maalia, josta jälkimmäinen kelpaa aika moneen maalikoosteeseen. Liukasliikkeinen nuori mies aiheutti paljon harmia PP:n puolustukselle, ja puolustaminenkin maistuu.

JoSePan suora säilyminen on edelleen omissa käsissä, tosin muutkin joukkueet voivat paikan JoSePalle pelata. Nyt on sitten kolmen pahan vieraspelin putki tiedossa, ensi viikonloppuna Meri-Lappiin (Tornio ja Kemi) ja sitten kahden viikon päästä Akaalle.

– Tämä oli peli mikä meidän piti voittaa, ja kun toisella ei ole pelissä panosta, kyllähän se näkyi kentällä. PP:llä on kuitenkin hyviä pelaajia, ei tähän takki auki voinut lähteä. Vähän kuumeni peli lopussa, tuskin siellä kuitenkaan kukaan ketään teloa halusi, hyvä että on vähän tunnetta mukana, kommentoi valmentaja Mikko Paappanen.

Petri Hentinen

Yläkuvassa: JoSepan Oskari Luoma (vas.)  ja Heikki Rasmus olivat mukana ottamassa voiton PP-70:stä.

Tagged with →