Ampumahiihdon maailmancupin viikonloppu Tsekin Nove Mestossa sujui Joutsan Pommin Suvi Minkkiseltä hyvin. Hän hiihti 10 kilometrin takaa-ajokisassa maailmancupin pisteille ja viikonlopun kruunasi hyvä suoritus parisekaviestissä.

Perjantaina naisten pikakilpailussa Minkkinen nappasi kolmantena suomalaisena paikan lauantain takaa-ajoon. Minkkinen ampui puhtaasti ja sijoittui pikakilpailun 49:nneksi.

– Vihdoin nollakisa tälle kaudelle henkilökohtaisellakin matkalla, vaikka viestissä niitä on tullut useampia. Tänään ei ollut itsellä fyysisesti niin pirteä päivä, mitä esimerkiksi se edellinen pikakisa oli. Se näkyi hiihtoajoissakin, että parikymmentä sekuntia edellisen kisan erosta tuli lisää, totesi Minkkinen.

Minkkinen jäi lopulta kärjestä minuutin ja 42 sekuntia. Maailmancupin pisteille eroa jäi perjantain kisassa vain kahdeksan sekuntia.

Lauantaina Minkkinen piti 10 kilometrin takaa-ajon parasta suomalaisvauhtia ja sijoittui 39:nneksi. Samalla Minkkinen nappasi kauden toiset maailmancupin pisteensä.

– Ihan hyvä kisa oli. Ammunnallisesti harmi, kun ehkä viimeinen pysty olisi tänään ollut tuntemuksien puolesta nollattavissa, mutta pikkuisen siihen tuli jännitystä, kun tiesi, että nyt ollaan taas aika lähellä niitä pisteitä. Aika tiukassa pisteet on tänä vuonna olleet ja koko ajan niitä on metsästetty, sanoi Minkkinen.

Minkkinen ampui yhteensä kaksi sakkokierrosta: yhden makuulta ja yhden viimeiseltä pystypaikalta. Kilpailun voittaneeseen Norjan Tiril Eckhoffiin eroa tuli kolme ja puoli minuuttia.

– Hyvä, että pystyi viimeisellä kierroksella pitämään itsensä siellä 40:n sakissa. Tänään oli kyllä hyvä suksi. Oli mukava, kun laskuissa näki, että pystyy saavuttamaan porukkaa ja laskemaan jopa ohi. Ihan hyvä mieli on tästä päivästä ja varmaan pirteämpi päivä fyysisesti kuin se eilinen pikakisa.

Sunnuntaina Suomen kaksikko Suvi Minkkinen ja Tero Seppälä sijoittui 13:nneksi maailmancupin parisekaviestissä. Kilpailun voiton vei Ruotsi ennen Norjaa ja yllätysjoukkuetta Yhdysvaltoja. Suomi jäi kilpailun kärjestä lopulta 1.49.

Suomen ensimmäistä ja kolmatta osuutta hiihtänyt Minkkinen käytti neljällä ampumapaikalla ainoastaan kaksi varapatruunaa.

– Tänään tuli semmoinen ehjä suoritus. Tuuli oli haastava olosuhteiden puolesta, välillä tuuli kovempaa ja sai olla tarkkana siirtojen kanssa. Ammunnat olivat molemmilla osuuksilla hyviä suorituksia, pysyi paketti kasassa.

Minkkinen on nopeana ja tarkkana ampujana elementissään sähäkässä pariviestikilpailussa.

– En ole tänä vuonna vielä pariviestiä vetänyt ja en yleisestikään ihan älyttömän paljoa. Ainakin oma suoritus oli paras veto, mitä olen niissä muutamissa pystynyt vetämään. Siihen olen tyytyväinen. Toki numerolappu lähdössä oli niin isolla numerolla, että tavallaan tuli ilmaisia sekunteja annettua periksi, kun letka sitten venyi niin isoksi. Mutta eipä se siihen ratkea, tyytyväinen olen, Minkkinen iloitsi.

Markku Parkkonen

Tagged with →