Soitin aamulla rokotuspäivystyksen ajanvaraukseen. Automaatti vastasi, että vastaamme mahdollisimman pian ja voit jäädä odottamaan, tai jätä soittopyyntö painamalla yksi. Painoin yksi ja automaatti lupasi soitettavan takaisin mahdollisimman pian, mutta ruuhkan takia soitto voi kestää useita päiviä.

Silloin kävi mielessä ajatus, että eikö asiaa voisi kääntää toisinkin päin. Lääkintäviranomaiset, joilla on tiedossa käytettävän rokotteen määrä, riskiryhmäläisten määrä ja seuraavat rokotettavat, kutsuisivat esimerkiksi tekstiviestillä järjestyksessään ihmiset rokotettavaksi. Nyt voi jäädä puhelin kotiin esimerkiksi kauppareissun ajaksi tai jonkin muun syyn takia vastaamatta puheluun.

Tällä menettelyllä ehkä katkaistaisiin kaikenlaisten rokotusvastaisten huuhailijoiden huhujen siivet.

Hyvää kevään jatkoa ja jaksamista kaikille ja erityisesti rokotus- ja koronaongelmien kanssa kamppailevalle sairaanhoitohenkilökunnalle.

Antti Huttunen
Luhanka
Kunnnallisvaaliehdokas, SDP

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →