Koronaviruspandemia on aiheuttanut lukuisia tapahtumien peruutuksia Joutsan seudullakin. Muun muassa perinteisistä perinteisimmät Joutsan Joutopäivät jouduttiin viime kesänä jättämään väliin – ensimmäistä kertaa tapahtuman lähes 50-vuotisessa historiassa. Saman kohtalon kokivat Jousan Markkinat.

Joutsan pitkäaikaisimman yleisötapahtuman kohdalla ei kuitenkaan ole keskeytyksiin jouduttu: Joutsan Hiihdot järjestettiin niin viime talvena kuin tänä talvenakin. Tosin viime sunnuntain Hiihdoissa ei yleisö voinut olla paikalla, mutta muutoin kisat saatiin vedettyä läpi normaalisti. Ja korona-ajan tyyliin kisoja oli mahdollista seurata netin kautta suorana lähetyksenä.

Joutsassa ja useimmilla muillakin paikkakunnilla urheilulajien suosio vaihtelee. Viime vuosikymmeninä yhä suurempi joukko nuoria on hakeutunut perinteisen maastohiihdon tai yleisurheilun sijaan palloilulajien suuntaan, Joutsassa erityisesti salibandyn ja jalkapallon pariin. Samalla tavalla Joutsan Hiihtojen suurimmat suosion vuodet ovat jääneet aikoja sitten taakse.

Perinteiset hiihtokilpailut ovat kuitenkin edelleen paikallisen väestön suosiossa. Siitä kertonee jo sekin, että vuodesta toiseen Hiihtojen järjestelyjä on varmistamassa suuri joukko paikallisia yrityksiä osallistumalla mainoksillaan Hiihtojen lehtiliitteeseen. Hiihdot ovat edelleen Joutsan talven merkkipaalu.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →