Keski-Suomen seututerveyskeskus ei toistaiseksi avaa koronarokotuksen ajanvarausta uusille väestö- ja ikäryhmille, sillä heille ei voida tällä hetkellä antaa rokotusaikoja. Koronarokotuksen ajanvaraus on edelleen auki vain yli 80-vuotiaille ja heidän kanssaan asuville omaishoitajille sekä 65–69-vuotiaille vakavia perussairauksia sairastaville.

Muiden väestö- ja ikäryhmien osalta seututerveyskeskus toivoo, ettei rokotuksen ajanvarauspuhelinta ruuhkautettaisi tarpeettomilla soitoilla.

Asiasta tiedotettiin eilen. Samalla seututerveyskeskus ilmoitti myös, että sieltä ollaan ensi viikosta alkaen yhteydessä niihin yli 80-vuotiaisiin, jotka eivät kuulu kotihoidon palvelujen piiriin. Yhteydenottoja tullaan tekemään useiden viikkojen aikana, sillä kyseistä ikäryhmää on paljon.

Yhteydenottojen syynä on sen varmistaminen, että kaikki halukkaat saavat koronarokotuksen.

Tarja Kuikka