Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien johtoryhmä ei näe tällä hetkellä tarvetta ottaa tiukempia sen vallassa olevia rajoitustoimenpiteitä käyttöön sairaanhoitopiirin alueella. Tänään aamupäivällä ylimääräisen kokouksen pitänyt maakunnan koronanyrkki totesi epidemiatilanteen olevan alueella edelleen varsin hyvä.

Ilmaantuvuusluvut eivät ole nousseet, altistustieto on saatu 80 prosenttisesti koronaan sairastuneilta, altistuneiden jäljitys toimii 1–2 päivän sisällä, eikä sairaalahoidon kapasiteetti ole kuormittunut.

Koronanyrkki ei siis näe tässä vaiheessa tarvetta esimerkiksi peruskoulun yläkoululaisten etäopetukseen siirtämiseen Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Nyt voimassa olevia rajoituksia arvioidaan kuitenkin uudelleen, mikäli tilanne alueella muuttuu.

Koronanyrkki vetosi sairaanhoitopiirin alueen väestön tukeen ja vastuuseen epidemiologisen tilanteen hillitsemiseksi. Kansalaisia kehotetaan menemään koronatesteihin pienimmistäkin oireista, pitämään muihin ihmisiin kahden metrin etäisyyden, huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä käyttämään kasvomaskia tilanteissa, joissa on muita ihmisiä.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on yhä voimassa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskeva kokoontumisrajoitus. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston aiemman päätöksen mukaisesti yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa ovat edelleen kiellettyjä 31. maaliskuuta saakka.

Tarja Kuikka