Jokunen viikko sitten Joutsan yhtenäiskoulussa käsidesi aiheutti pienoisen vaaratilanteen muutaman oppilaan toimesta. Käsidesiä levitettiin luokan pöydälle, johon kolmas oppilas huitaisi nallipyssyn nallilla. Käsidesi leimahti hetkellisesti, mutta isompaa tulipaloa taikka muuta vahinkoa ei sattunut.

Rehtori Arto Juntusen mukaan tapahtuneen johdosta koulun Wilmassa laitettiin 5–9–luokkaisille sekä heidän vanhemmilleen viesti, jossa muistutettiin erilaisten vaarallisten esineiden tuomisen kouluun olevan kielletty. Juntusen mukaan tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

– Koulussa on ollut käsidesi käytössä viime vuoden maaliskuusta lähtien, ja tämä oli ensimmäinen sattunut tilanne. Lähiaikoina siirrymme varotoimenpiteenä käyttämään pumppupulloja ja automaatteja, ettei vastaavia tilanteita enää tule. Kyseessä on kuitenkin lasten ja nuorten turvallisuus, toteaa Juntunen.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →