Joutsan kunnan teknisen johtajan Juha-Matti Näykin mukaan kunnan kiinteistönhoidon resurssiselvitys osoittaa, että henkilöstöä on sopiva määrä. Joutsan kunta on selvittänyt ulkopuolisella konsulttiyrityksellä kunnan teknisen toimen kiinteistönhoidon resurssitilannetta.

– Mitoitus ei suoraisesti kerro oikeaa henkilöstömäärää. Mitoituksesta pystyy kuitenkin päättelemään sen, että kiinteistönhoidon resurssit ovat ajan tasalla, sanoo Näykki.

Kunnan kiinteistönhoidon henkilöstömäärä on vuosien mittaan aika ajoin herättänyt keskustelua ja kunnan uusimmassa strategiapaperissa on päätetty, että tällainen resurssiselvitys tehdään.

Näykin mukaan selvityksen tarkka mitoitus kiinteistönhoitoon oli 6,7 henkilöä.

– Meillä on tällä hetkellä töissä seitsemän henkilöä, jotka tekevät myös muita töitä kuin mitä selvityksessä tarkasteltiin. Toki henkilöstömäärää pitää tarkastella uudestaan, jos esimerkiksi kunnalta poistuu kiinteistöjä, toteaa Näykki.

Näykin mukaan selvityksessä tuli esille muun muassa se, että henkilöstöllä on yllättävän paljon niin sanottuja käyttäjäpalvelutehtäviä. Nämä ovat esimerkiksi sivistystoimen tai seututerveyskeskuksen tilaamia akuutteja korjaus- tai neuvontatehtäviä.

Markku Parkkonen