Futsal-liigassa runkosarjan voitosta tiukasti taisteleva Tornion Palloveikot tuli lauantaina hakemaan kymmenettä peräkkäistä voittoa Liigassa. Putoamiskarsintoja välttelevä JoSePa puolestaan oli neljän pelin voittoputkessa. Hiukan yllättäen putki jatkui JoSePalla, joka otti tärkeät pisteet 4-3 kotivoitolla. Puoliajalla ToPV johti 0-2.

Tornio oli matkassa ainoastaan kuuden kenttäpelaajan voimin, tosin tämä kuusikko oli parasta A-ryhmää. Nelikkoa Korsunov, Kylmälä, Vanha, Queiroz Junior pidetään liigan parhaana tällä hetkellä, suomalaiskolmikko pelaa kokonaisuudessaan maajoukkueessa. JoSePalla oli käytännössä paras saatavilla oleva miehistö käytössä, muutama pelaaja oli poissa armeijan takia. Aake Partiokin on edelleen toipilas.

Näillä eväillä ottelun alku oli odotettu. Taitava Tornio loi paikkoja alusta asti ja piti JoSePan poissa maalintekopaikoilta. Neljän minuutin pelin jälkeen ToPV johti jo 0-2, ja kotijoukkue sai ensimmäiset paikkansa vasta 10 minuutin pelin jälkeen. JoSePa sai muutamia vetoja kohti Viktor Janssonin maalia, mutta parhaat paikat tuhrittiin huonoihin syöttöihin. Ensimmäisellä jaksolla Tornio veti 33 kertaa, JoSePa ainoastaan 13.

Toisen jakson alussa harhasyöttö syvällä omalla alueella vei Tornion jo ratkaisevan tuntuiseen 0-3-johtoon. Maalin jälkeen JoSePa sai kuitenkin painetta ehkä hieman mukavoituneeseen vastustajaan, ja 24 minuutin kohdalla Oskari Luoma ohjasi takatolpalta Joonas Manzon syötön sisään. Tämän jälkeen pelin kuva muuttui täysin. JoSePa nosti prässipelin syvälle Tornion alueelle ja tulosta alkoi syntyä. 26 minuutin kohdalla Jansson sähläsi pallon Otto Piilille, joka syötti Janne Kosuselle: 2-3. 28 minuutin kohdalla Jari Kotimäki riisti pallon Aleksi Gullstenilta ja tykitti alanurkkaan 3-3. 31 minuutin kohdalla sama mies veti vaparin kahden Tornion pelaaja kautta etuylänurkkaan; 4-3. Tornio otti reikäpaidan käyttöön jo 34 minuutin kohdalla, ja tasoitus oli hilkulla ainakin kolmeen kertaan. Lopulta summeri soi, ja tärkeät pisteet jäivät Joutsaan.

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Toselle jaksolle asti mentiin odotetusti Tornion askelmerkkien mukaan. Pikainen kavennus 0-3 maalin jälkeen sytytti kuitenkin JoSePan takaa-ajoon. JoSePan prässin alla Torniolle tuli menetyksiä ja purkupalloja, jotka entisestään lisäsivät uskoa kotijoukkueen paidan alle. Minuuttien 23–34 välillä JoSePa pelasi omannäköistä prässi/vastaisku-futsalia erinomaisesti, ja tällä kertaa se riitti voittoon. Tornio menetti otteensa JoSePan kavennuksen jälkeen, eikä saanut sitä enää takaisin, tosin se loi huippupaikkoja sitten reikäpaidalla. Ne kuitenkin nollasi viidennen peräkkäisen voittopelin pelannut Niko Rantanen, toki kenttäpelaajat ja tolppakin oli apuna.

JoSePan hienon nousun takana oli jälleen hyvä puolustaminen erinomaisesti pelanneen Niko Rantasen edessä. Prässipelissä kunnostautui koko joukkue, lähes jokainen peluri kävi vuorollaan riistämässä lelun pois Tornion puolella kenttää. JoSePan nousun moottori oli kuitenkin Jari Kotimäki, joka pörräsi parhaan pelaajan palkinnon arvoisesti. Myös Jarkko Kosunen katkoi syöttöjä ja luki peliä erinomaisesti.

– Ekalla kympillä ei hirveästi prässätty, koska ajateltiin Tornion tulevan kovaa päälle alussa. Näin kävikin mutta ehkä oltiin turhankin varovaisia alussa. Toisella jaksolla innostuttiin prässäämään, kun huomattiin, että Tornio menettää palloja. Tulos näkyy taululla. Kova vääntöhän tää oli. Kun me puolustetaan tällä tavalla, meillä on aina mahdollisuus voittoon. Ei oikein osaa muuta sanoa tässä vaiheessa. Vähän sanaton fiilis kommentoi JoSePan valmentaja Mikko Paappanen.

Ensi viikonloppuna on huiliviikonloppu. Kahden viikon päästä JoSePalla on tuplaviikonloppu kotona, Akaa-Futsal lauantaina ja PP-Futsal sunnuntaina. JoSePa nousi voitolla sijalle 9 , PJK:n ohi.

Petri Hentinen

Yläkuvassa etualalla JoSePan Oskari Luoma (vas.) ja Tornion kapteeni JT Berg taistelemassa pallosta. Taustalla JoSePan pelaajista Jari Kotimäki (kolmas vas.), maalivahti Niko Rantanen ja Jarkko Kosunen.

Tagged with →