Tuulivoimakriitikkona tunnettu tammijärveläinen Hannu Heinonen on koordinoinut tällä viikolla julkaistun tutkimuskatsauksen, jossa pohditaan tuulivoiman riskejä. Heinonen oli myös aloitteen tekijä katsauksen laatimisessa.

Katsauksen ovat laatineet professori emeritus Kimmo Suomi, joka tunnetaan liikunta- ja virkistyspaikkojen tutkijana sekä tutkimusassistentti Pirjo Keronen, joka toimii nykyisin kouluttajana ja tulkkina. Aiemmin Keronen on toiminut assistenttina Saksan valtion ydintutkimuskeskuksessa sekä yrittäjänä kansainvälisissä tehtävissä.

Tekijöiden mukaan tutkimuskatsaus pitää sisällään aiemmin suomeksi julkaisematonta tietoa tuulivoiman infraäänen vaikutuksista ihmisen terveyteen. Tutkijat esittävät Suomeen erityistä tuulivoiman tutkimusohjelmaa sekä haittojen seurantaa, myös tuulivoimaan liittyvän poliittisen päätöksenteon tueksi.

Markku Parkkonen

Tagged with →