Olet saanut kulkea kanssamme jo yli 150 vuoden ajan, nähden maailman muutoksen ympärilläsi. Väki on vähentynyt ajan saatossa, mutta loma-asukkaat ovat löytäneet Sinut yhä enenevin määrin. Muuttovoitolla olemme olleet jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta olemmeko olleet sitä koskaan näin paljoa kuin vuonna 2020? Vuonna 2020 tapahtui käänne parempaan, kun asukaslukumme kasvoi 9 henkeä, Keski-Suomen eniten, yli 1,3 %. Muuttovoittomme oli 21 henkeä, Suomen kärkilukemia, yli 3 %. Näissä luvuissa ei näy edes uudet loma-asukkaat.

Tämä todellakin kertoo siitä, kuinka ihmiset haluavat tulla, olla ja muuttaa Luhankaan. Ei niin tyypillistä pienelle paikkakunnalle. Myös matkailijat löysivät Sinut, kauniit Päijänteen rantamaisemat, kumpuilevat maastot, puhtaan veden, ilman ja metsän. Myös pirteät palvelusi, itsenäisen pankin, apteekin, kirkot, kaupat, ravintolat, kahvilat, kirjastot, kauneudenhoitopalvelut, tankkauspisteen autoille ja veneille, iloiset toritapahtumat ja paljon muuta, aina lämminhenkisellä palvelulla ja hymyn kera.

Luhangan kappeliseurakunnan esillä ollut lakkauttaminen ei ole luhankalaisten mielipiteen mukainen, antaisi mielestäni negatiivisen viestin ja näivettäisi seurakunnan toimintaa entisestään. Miten kävisi kauniin kesäkirkkomme? Mihin kaikkeen asia tulisi vaikuttamaan? Aiheuttaisiko se samanlaisen kirkosta eroamisaallon kuin Joutsan seurakuntaan liittyminen aikoinaan teki? Kustannuskysymys se ei ole. Jatkakoon Luhangan kappeliseurakunta elämäänsä.

Miten voisin auttaa tätä sympaattista paikkakuntaa jatkamaan hyvällä tiellä?

Luhangan matkailun edistämishankkeella ehkä saamme jotain aikaan. Lisää matkailijoita, lisää työpaikkoja, uusia palveluita ja yrityksiä. Kovasti uskon ja teen töitä, että saisimme lähitulevaisuudessa myös uusia rivitaloasuntoja Päijänne-näkymin Luhangan asuntopulaa helpottamaan.

Olen onnellinen kun saan asua Luhangassa, pieni ja energinen kunta keskellä kauneinta Suomea.

Ikuisesti Sinun
Aki Virtaniemi
kuntavaaliehdokas
Kokoomus, Luhanka

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →