Ensimmäinen kerta yli 40 vuoteen Joutsan kokoomuksen historiassa on vuoden 2019 syyskokouksen sihteeri Terhi Toivosen kirjoittama pöytäkirja, jota hän ei olisi ilman kokouksen puheenjohtajan määräystä luovuttanut pöytäkirjan tarkastajalle, ilmoittaen, että pöytäkirja tarkastetaan kevätkokouksessa, joka oli täysin virheellinen esitys. Huomasin silloin, että mistä asia johtui. Virallisessa kokouksessa kolme naisedustajaa Toivosen mukaan esitti puheenjohtajaksi Iiris Ilmosta ja allekirjoittanut kokouksen puheenjohtajana toiminutta Jari Vuopiota, joita molempia kannatettiin, mutta äänestystä ei suoritettu. Ja asioiden käsittelyä pöytäkirjan mukaan jatkettiin.

Nyt olemme viettäneet vuoden 2020 Iiris Ilmosen johdolla. Tapahtumia kevät- ja syykokouksen lisäksi ei juuri ole ollut. Kevätkokouksessa olin ainoa hallituksen ulkopuolelta oleva henkilö, joten tilinpäätöksen hyväksymisestä ei olisi tullut, jos en olisi ollut mukana.

Kyseisen vuoden 2020 syyskokousta ei kutsuttu hallituksen toimesta määräaikaan koolle, vaan puheenjohtajan esityksestä 17.12.2020.

Nyt tuli selväksi asioiden hoito sääntöjen mukaisesti, josta johtui kato varsinaisesta syyskokouksesta. Kokoukseen osallistui puheenjohtaja Ilmosen lisäksi rahastonhoitaja Raimo Vanhatalo ja ei-jäsen Ilari Suuronen eli kaksi varsinaista jäsentä ja yksi ulkopuolinen.

Tästä näkee, mikä on Joutsan Kokoomus ry:n kohtalo, jos toimintaa ei ole ja valinnat tekee puheenjohtaja, kuten puheenjohtaja vuodelle 2021 ja vaalipäällikkö kevään vaaleissa. Ihmetystä aiheuttaa puheenjohtajan menettely, koska Joutsan Kokoomus ry:llä on hallitus ja viralliset kevät­ ja syyskokoukset.

Tämä kaikki on varmasti piilopirttimenetelmää, koska ainoassa hallituksen kokouksessa, jossa päätettiin alueellisesta kierroksesta eri kyläkunnilla oli lupaukset, mutta toteuttaminen unohtui. Seuraavaa kokousta ei kuulunut ja salamyhkäinen keskustelu esimerkiksi kevään kunnallisvaaleihin osallistuvista ei ole edes hallituksella tietoja. Toivon, että yleinen kevätkokous hyväksyy vaalilistan, joka on esitettävä kuukautta ennen vaaleja.

Yleisenä toteamuksena voin sanoa, että näin ala-arvoista toimintaa Joutsan Kokoomus ry:llä ei ole ollut tänä aikana, jonka olen ollut jäsenenä, valtuutettuna ja kunnanhallituksen puheenjohtajana. Nyt ei eriävät mielipiteet tuo ratkaisua Joutsan Kokoomuksen ala-arvoiseen toimintaan!

Joutsan Seudun numerossa 17.2.2021 olleet puheenvuorot todistavat selväsanaisesti, kuinka itserakkaita ajatuksia voi olla yhteistyökyvyistä valtuustossa! Ainoastaan eriäviä mielipiteitä asioiden käsittelyistä on esimerkiksi yhden ehdokkaan mieleisiä.

Ainoa oikea kanta asioiden käsittelyyn on uusien yritysten ja asukkaiden saaminen Joutsaan kuten vihreiden edustajan kirjoituksessa.

Tämän vanhemman konkarin kirjoitus on ollut samantyyppistä kunnasta koko valtuustokauden ajan. Luulisi jo pikkuhiljaa antavan arvoa kuntalaisten valitsemalle valtuustolle, joka on korkein päättäväelin kunnassa.

Rauno Ahola
Joutsan Kokoomuksen kunniapuheenjohtaja vuodesta 1997 lähtien

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Kirjoitukseen korjattu 24.2.2021 klo 7.57 kokoomuksen sihteerin nimi Terhi Toivoseksi.

Tagged with →