Keski-Suomen seututerveyskeskus avaa 70–80-vuotiaiden ja heidän kanssaan asuvien omaishoitajien koronarokotuksen ajanvarauksen aikaisintaan ensi tai seuraavalla viikolla. Seututerveyskeskus tiedotti asiasta eilen.

Yli 80-vuotiaiden ja heidän kanssaan asuvien omaishoitajien sekä 65–69-vuotiaiden vakavia sairauksia sairastavien koronarokotukset ovat parhaillaan seututerveyskeskuksen toimipisteissä käynnissä jo aiemmin annettujen aikojen perusteella. Uusia rokotusaikoja ei ole tällä hetkellä enempää varattavana ennen seuraavien rokote-erien toimitusten varmistumista.

Seututerveyskeskus ohjeisti eilen myös, että yli 80-vuotiaiden ja heidän kanssaan asuvien omaishoitajien koronarokotusaikoja varatessa on kerrottava jo varausvaiheessa siitä, jos omaishoitaja haluaa rokotuksen samalla kertaa. Jo aiemmin ilmoitettiin, että jos rokotettavan omaishoitaja ei täytä rokotusvuorossa olevan ikäryhmän kriteerejä, hänet voidaan rokottaa samalla kertaa rokotettavan kanssa, jos rokotteita vain on saatavilla.

Tarja Kuikka