MM-kisat huipentuivat suomalaisten osalta lauantain viesteihin Pokljukassa. Naisten nelikko Suvi Minkkinen (kuvassa oik.), Mari Eder (kuvassa vas.), Erika Jänkä ja Nastassia Kinnunen sijoittui naisten 4×6 kilometrin viestissä 14:nneksi. Kilpailun voiton vei Norja, josta Suomi jäi lopulta vajaan viiden minuutin päähän.

Avausosuuden hiihtänyt Joutsan Pommin Suvi Minkkinen jatkoi siitä, mihin kisojen avausmatkalla sekaviestissä jäi. Minkkinen onnistui jälleen ampumapenkalla mainiosti ja ampui myös naisten viestissä molemmat paikat ilman varapatruunoita.

– Omalta osalta oli varmaan näiden kisojen paras veto. Tuloksena 0+0 niin kuin oli sekaviestissäkin, mutta nyt oli pirteämpää hiihtoa. Itselle makuu tuntui aika rauhalliselta, mutta tänään oli sellainen päivä, että vaikka tuntui rauhalliselta, niin kello tykkäsi penkalla, sanoi Minkkinen.

Minkkinen toi joukkueen vaihtoon sijalla kymmenen, 45 sekuntia kärjen jälkeen.

– Aika hyvin varmaan osuudella ammuttiin, kun ammuin 0+0 ja olin kymmenes. Tietysti oli helpot olosuhteet. Näen kuitenkin, että meillä olisi potentiaalia korkeammalle huippusuorituksella. Ei olla ihan vielä saatu kaikki semmoisia samaan viestiin natsaamaan, Minkkinen kommentoi.

Markku Parkkonen

Tagged with →