Joutsalaislähtöinen Veli-Matti Räsänen oli mukana viime viikonloppuna SM-hiihdoissa Pyhäjärvellä. Perjantaina matkana oli perinteisen pariviesti, lauantaina vapaan 15 km ja sunnuntaina perinteisen sprintti.

Perjantaina Räsänen hiihti pariviestissä Henri Jelosen kanssa kahdeksannelle sijalle. Lauantaina sijoitus oli 145 hiihtäjän joukossa 47:s ja sunnuntaina Räsänen pääsi sprinteissä 96 hiihtäjän joukossa sijalle 15.

– Perjantain pariviesti oli nousujohteinen meiltä molemmilta. Selvitimme alkueristä tiemme 12. parhaan joukkoon ja finaaliin. Siellä lopulta kahdeksas sija. Hiihto parani päivän edetessä ja top6 oli finaalissa koko ajan muutaman sekunnin päässä. Oma hiihtoni aukesi päivän edetessä ja sain hiihdettyä tasapainoisesti kaikki omat osuuteni. Kisa oli hyvä onnistuminen meiltä molemmilta ja olimme tyytyväisiä lopputulokseen. Top6-sija olisi ollut täydellinen nappionnistuminen, kertoi Räsänen.

Lauantain kisassa Räsäsen tavoitteena oli tehdä ehjä ja tasapainoinen suoritus.

– Vapaa on ollut itselleni täysin sivulaji, joten siihen nähden olen ihan tyytyväinen 15 km suoritukseen. Loppuun sain vielä puristettua muutamia sijoja ja top50-sija 145 hiihtäjän joukossa oli oiva veto. Jos olisi hiihtänyt 20 sekuntia kovempaa niin olisi ollut top30-joukossa, joten kilpailu on erittäin tiukkaa.

Sunnuntain sprintti oli toinen Räsäsen viikonlopun päämatkoista.

– Tunne oli kohtuullinen ja karsintahiihto perusvarmaa tekemistä, jolla päästiin erävaiheeseen. Erähiihtoni tuntui vahvemmalta ja se sujui taktisesti mainiosti. Olin taistelemassa jatkopaikasta 12 parhaan joukkoon aivan loppuun saakka. Viimeiseen jyrkkään ei kuitenkaan jalat käyneet tarpeeksi nopeasti ja jäin erässäni kolmanneksi eikä jatkoon ollut asiaa aikavertailulla. Kilpailu on tiukkaa ja marginaalit pieniä. Top15-sijoitukseen SM-kisoissa olen kuitenkin ehdottomasti tyytyväinen ja yleisesti myös koko SM-kisaviikonloppuun, jossa sain tehtyä tasapainoiset ja ehjät suoritukset jokaisena kilpailupäivänä, kommentoi Räsänen.

Markku Parkkonen

Tagged with →