Suomen nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Suvi Minkkinen ja Mari Eder sijoittui keskiviikkona Slovenian Pokljukassa ampumahiihdon MM-kilpailujen avausmatkan, 4 x 7,5 kilometrin sekaviestin 13:nneksi. Sijoitus oli sama kuin myös viime vuoden MM-kilpailuissa.

Kilpailun voiton vei Norja ennen Itävaltaa ja Ruotsia. Suomi jäi viestin kärjestä lopulta kolme ja puoli minuuttia.

Joutsan Pommin Suvi Minkkinen (kuvassa) onnistui kolmannella osuudella ampumaan molemmat paikat ilman sakkokierroksia ja vaihtoi sijalla 16. Ero kilpailua lähes alusta saakka johtaneeseen Norjaan oli kolmannessa vaihdossa vajaat kolme ja puoli minuuttia.

– Hiihdon puolelta oma fiilis tuntui siltä, ettei ihan saanut kaikkea irti. Pikkaisen alakanttiin normaalitasosta meni. Minunkin osuudellani oli aika kovia hiihtäjiä, joten ero oli oletettavissakin. Vähän enemmän pitäisi saada kuitenkin irti ja runtua lisää. Hyvä, että ampumapaikalla pystyy kompensoimaan sitä, mitä suksella jää, totesi Minkkinen.

Myös Mari Eder onnistui Minkkisen tavoin penkalla loistavasti ja selvitti ankkuriosuuden ilman varapatruunoita.

Markku Parkkonen

Tagged with →