Viime keväänä Joutsan yhtenäiskoulu oli etäkoulussa. Miia Bågman kyseli tuolloin Facebookissa, että löytyisikö lapsia, jotka haluaisivat suunnitella villasukkia, joita Miia ja ystävänsä Nina Åkerberg voisivat neuloa suunnitelman mukaan. Kakkosluokkalaiset piirtelivät sukkia etäkoulun kuvistunnilla ja innokkaiden sukkakuvia toimitettiin Miialle.

– Idea tuli vuosi sitten, kun näin jostain jutusta äidin neuloneen lapsensa piirtämät sukat. Päätin siis Joutsa-ryhmässä kysellä, ketkä voisivat sukkia piirtää. Omassa lähipiirissä ei ole enää sen ikäisiä lapsia, kertoi Miia Bågman.

– Tehtiin ilman ohjeita ja ihan huvin vuoksi. Harrastan näitä mummojuttuja entisen joutsalaisen ystäväni Nina Åkerbergin kanssa, Miia jatkoi.

Tammikuussa nykyiset kolmosluokkalaiset saivat ihanan lahjan. Miia Bågman toi koululle kymmenet toinen toistaan upeammat villasukat, jotka olivat prikulleen suunnittelijansa mallin mukaiset. Voiko itse suunniteltua villasukkaa lämpöisempää lahjaa olla!

Liisa Liias

Yläkuvassa: Joutsan yhtenäiskoulun 3A:n oppilaat esittelivät upeita villasukkia, jotka oli neulottu heidän oman suunnitelmansa mukaan. Kuvassa ylärivissä vasemmalta: Nuutti Ollikainen, Vilho Ovaska, Topi Huikko ja Miro Hämäläinen. Alarivissä vasemmalta: Eeli Pykäläinen, Inkeri Saarela, Sesilia Viro ja Aarni Soisalo.

Tagged with →