Viime vuonna koronaepidemian vaikutus näkyi hurjana rysäyksenä kansallispuistojen käyntimäärissä. Metsähallituksen mukaan aiempaa vilkkaimmat kuukaudet ajoittuivat alkukeväälle ja -syksylle. Käyntimäärissä näkyi myös positiivisen suurena joukkona ensikertalaiset.

Leivonmäen kansallispuistossa kirjattiin hurjat 37.600 käyntiä, mikä on noin 52 prosenttia enemmän edellisvuoteen verrattuna. Leivonmäellä pääsee retkeilemään ympäri vuoden ja reittejä löytyy kaiken tasoisille ja -ikäisille. Metsähallituksen yhteistyöyritys Versona Oy ylläpitää puiston pohjoisosassa talvireittejä ja puolestaan Joutsan kunta yhteistyössä Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry:n kanssa huolehtii puiston eteläosan retkiladusta. Kansallispuiston omilta sivuilta pääsee tarkistamaan talvireittien ajankohtaiset tilannetiedot.

Keski-Suomessa on viisi kansallispuistoa, joissa kaikissa rikkoituivat kävijäennätykset vuonna 2020. Yhteensä Keski-Suomen kansallispuistoissa kirjattiin noin vajaat 180.000 käyntiä.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →