Keski-Suomen Piirinmestaruuskilpailut hiihdettiin lauantaina 30.1. Viitasaarella. Kilpailut olivat samalla edesmenneen olympia- ja MM-hiihtäjä Jari Laukkasen muistohiihdot. Piirinmestaruusmitalit jaettiin 13-vuotiaista 16-vuotiaisiin jokaiselle ikäluokalle erikseen. 12-vuotiaiden sarjassa kilpailivat 11-12-vuotiaat. Kilpailut käytiin perinteisellä hiihtotavalla talvisissa, mutta haastavissa olosuhteissa.

Tämän talven komeetta Aleksi Saarela jatkoi erinomaisia hiihtoja sijoittuen M12-sarjan kolmella kilometrillä sekä pm-hopealle että kansallisen kilpailun toiseksi. Tiukkaa sekuntikampailua osattiin odottaa Jyväskylän poikien välillä. Voitto jäi tällä kertaa 2,7 sekunnin päähän.

N16-sarjan Elli Lavia onnistui myös mainiosti hiihtäen viiden kilometrin kilpailussa 15-vuotiaiden pm-hopealle. Kansallisen N16-sarjan tuloksissa Elli sijoittui pronssille. Eroa voittoon jäi 53 sekuntia.

M16-sarjan Väinö Koistisen viikon takainen erinomainen kisavire oli tänään kadoksissa, eikä näistä kisoista tullut odotusten mukaista kulkupäivää. Kahdeksan kilometrin kisassa Väinö sijoittui 16-vuotiaiden pm-hopealle. Kokonaiskilpailun sijoitus oli 9.

N12-sarjan Iida Lavia hiihti kolmen kilometrin kisassa pm-neloseksi ja kokonaiskilpailun seitsemänneksi. Hyvällä rytmillä edennyt hiihto ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt mitalille asti.

Kati Lavia

Yläkuvassa Pommin mitalistit Väinö Koistinen (vas.), Elli Lavia ja Aleksi Saarela. Edessä Iida Lavia.

Tagged with →