Joutsan kunta kiristää jälleen koronaohjeistustaan. Syynä siihen on se, että Keski-Suomessa on todettu merkittävä määrä uusia koronavirustartuntoja, ja ennakoivilla toimenpiteillä pyritään välttämään tartuntojen mahdollinen leviäminen Joutsaan ja turvaamaan kunnan sekä alueen toimijoiden toimintakyky.

Kunnan poikkeusolojen johtoryhmän tänään antamat uudet rajoitukset ovat voimassa kaksi viikkoa huomisesta alkaen eli 2.2.–15.2. Muilta osin aiemmin annetut ohjeistukset pidetään voimassa.

Huomisesta alkaen julkisista tiloista suljetaan Perhekeskus Tammen monitoimitila, Hyvinvointitupa ja nuorisotilat. Liikuntapaikoista suljetaan sisäliikuntatilat (pois lukien SM-tason kilpaurheilu) ja harrastetoiminta keskeytetään. Myös Puulan Seutuopiston lähiopetus keskeytetään ja opetusta järjestetään tarvittaessa etäopetuksena. Myös kunnanvirasto pidetään suljettuna.

Kirjaston yhtäaikaisten asiakkaiden määrä rajataan jälleen enimmillään viiteen henkilöön ja omatoimikirjasto pidetään yhä suljettuna.

Kunnanjohtaja Harri Nissisen mukaan rajoitustoimia on pohdittu poikkeusolojen johtoryhmässä perusteellisesti. Mahdollisia tartuntaketjuja halutaan ennakoida etukäteen, samoin halutaan ehkäistä tartunnat paikallisesti parhailla mahdollisilla keinoilla.

– Toivomme, että suunnitelluilla toimenpiteillä pystymme järjestämään kuntalaisille turvallisen asuin- ja työskentely ympäristön. Koululaisten siirtymistä etäopetukseen emme esitä, mutta haluamme huolehtia lukiolaisten valmistautumisesta ylioppilaskirjoituksiin, sanoo Nissinen.

Hän jatkaa, että rajoitukset ovat ikäviä ja aiheuttavat monille harmia, mutta toivoo rajoitusten kestävän vain lyhyen aikaa. Kunnanjohtaja toivookin kuntalaisilta nyt ymmärrystä ja ohjeiden noudattamista.

– Muistakaa maskien käyttäminen ja turvavälit. Turhaa liikkumista ja kokoontumista on syytä välttää. Olen toiveikas, että näillä toimenpiteillä pystymme pitämään Joutsan tartuntamäärät vähäisinä. Rokotukset ovat alkaneet, mikä luo uskoa pandemian nujertamiseen. Toivotan kaikille hyvää talvea ja voimia koronan aiheuttamien rajoitusten kestämiseen, sanoo Nissinen.

Tarja Kuikka

Uutista muokattu 2.2.2021 klo 8.26: Joutsan kunnan tarkennettua rajoituksia uutiseen on lisätty tieto siitä, että myös kunnanvirasto pidetään suljettuna.

Tagged with →