Vuosikausia tyhjillään ollut entinen Sparin liiketila Joutsan Yhdystien varrella on herännyt uudestaan eloon. Liiketila oli pitkään ison valtakunnallisesti toimivan kiinteistösijoitusyhtiön omistuksessa. Viime syksynä 852 neliömetrin tila myytiin jyväskyläläiselle kiinteistösijoitusyhtiö Royal House Oy:lle, joka myi sen edelleen tikkakoskelaisen Juha Niemisen (kuvassa) JN-Kiinteistöt Oy:lle.

Nieminen kertoo, että kaikki kehityssuunnat ovat liiketilan suhteen mahdollisia. Pitkällä tähtäimellä hän pyrkii saamaan tilaan ison toimijan vuokralaiseksi. Ainakin alkuvaiheessa tilaa kuitenkin tarjotaan muun muassa asuntoautojen, veneiden ynnä muiden kulkupelien talvisäilytyspaikaksi.

Tätä liikeideaa varten Nieminen asennutti rakennuksen kulmaan 3,30 metriä korkean oven, josta mahtuvat sisään muun muassa asuntoautot. Yhtenä ajatuksena on muodostaa tilasta ”autokirppis”, jossa ajoneuvot olisivat paitsi säilytyksessä, myös myynnissä. Pari tällaista myyntiin tulevaa ajoneuvoa tilaan onkin jo tulossa lähiaikoina.

– Jos löytyisi joku yrittäjä, joka haluaisi tästä omat toimitilat ja voisi samalla hoitaa lisätienestiä vastaan myyntitoimintaa, niin sellaisesta voisin mieluusti keskustella, sanoo Juha Nieminen.

Nieminen on toteuttanut vastaavia kiinteistökehityshankkeita muun muassa Tikkakoskella ja Suolahdessa. Joutsa ei sinällään ollut hänelle ennestään tuttu paikka, mutta myynnissä ollut liiketila houkutti häntä.

– Näen tämän tilan haasteena ja mahdollisuutena, jossa on vain mielikuvitus rajana. Tilat ovat mukavasti yhdessä kerroksessa, niissä on toimistotilaa, sosiaalitiloja ja vaikkapa valvontakamerat valmiina, kertoo Nieminen.

Markku Parkkonen

Tagged with →