Joutsalaislähtöinen Topi Suuronen julkaisi Rodeo-yhtyeensä kanssa syksyllä kaksi singleä. Viisihenkisessä kokoonpanossa soittaa myös Joutsan kesäasukas, Rutajärven rannalla kesämökkeilevä kitaristi Ville Keinonen.

– Kappaleet ovat saaneet hyvän vastaanoton: Hevosmies on soinut ahkerasti pääkaupunkiseudulla kuuluvalla RollFM-kanavalla ja Entä jos -niminen kappale pääsi Yleisradion Kantritohtori Teppo Nättilän ohjelmaan. Nämä ovat tärkeitä juttuja musiikintekijälle, sillä varsinkin valtakunnallisille radioaalloille on tosi vaikea saada uutta musiikkia kuultavaksi, Suuronen ja Keinonen kertovat.

 Rodeo esittää kantrimusiikille tyypillisiä haikeita tai jopa surumielisiä lauluja. Orkesteri kuvaa itse musiikkiaan ”ranteet auki-kantriksi”. Termi tarttui eräällä keikalla yleisön jäsenen esittämästä kommentista.

 – Kantrimusiikissa teksti on todella tärkeässä roolissa ja siksi esitämme laulumme suomeksi. Olemme tarina-orientoitunut yhtye, emme riehakas tanssittaja, joten slogan on mielestäni rehti, Topi Suuronen toteaa.

 Toki yhtyeen ohjelmistoon mahtuu kepeämpääkin materiaalia. Tästä esimerkkinä käy humoristinen single Hevosmies, joka saattaa olla joutsalaista musiikkielämää tarkemmin seuranneille entuudestaan tuttu.

 – Siinä on taustalla pertunmaalaisen Lasse Ahtiaisen vanha ralli Hevosenkengät, jota esimerkiksi Puutteenkujan sahtimestari Jari ”Hummi” Honkasalo soitteli ahkerasti. Bändimme sovitti kappaleen uusiksi, sävelsin siihen Lassen luvalla uuden soolo-osan ja kirjoitin yhden säkeistön verran lisää sanoja, jolloin kappaleen nimikin vaihtui. Haaveena olisi päästä soittamaan se joskus raveissa, esimerkiksi Vermossa, sillä kai sekin stadionkeikaksi lasketaan, Suuronen pohtii.

 Viime kesänä orkesteri ehti soittaa koronarajoitusten vuoksi vain neljä keikkaa, joista yksi oli Joutsan Chopper-showssa. Keikka jäi Topi Suurosen mieleen erityisenä.

 – Lapsuuskaverini Avikaisen Tomin järjestämä tapahtuma on kasvanut tosi isoksi ja tuntui komealta soitella Ala-Hulikkalan kuistilla hienossa säässä. Lapsena hulppeasta talosta tuli mieleeni Dallas-tv-sarjan Southfork. Suoraan sanottuna itku meinasi päästä esiintyessä ajan kulkua ja elettyä elämää pohtiessa.

Topi Suuronen & Rodeon kappale Teppo Nättilän Kantritohtori-ohjelmassa on kuultavissa Yle Areenasta ja lisäksi yhtyeen musiikkia on kuultavissa muissa yleisimmissä striimauspalveluissa. Rodeo valmistelee parhaillaan uusia äänityksiä oman materiaalin parissa.

Markku Parkkonen

Yläkuvassa: Rodeo-yhtyeessä soittavat Matti Roth (vas.), Topi Suuronen, Petri Nikkonen ja Jussi Salminen. Kuvasta puuttuu kitaristi Ville Keinonen.

Tagged with →