Koronarokotukset etenevät Keski-Suomen seututerveyskeskuksen kunnissa. Rokotukset on toteutettu kunnissa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti siten, että ensimmäisinä rokotteen saivat Laukaan ja Keuruun infektiovuodeosastojen henkilökunta sekä koko seututerveyskeskuksen alueen infektiopotilaita hoitavat lääkärit, hoitohenkilökunta ja koronanäytteenottajat.

Parhaillaan rokotusvuorossa ovat ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat sekä koronarokottajat. Tämän ryhmän rokotukset jatkuvat seututerveyskeskuksen mukaan tulevilla viikoilla sitä mukaa, kun rokotteita saadaan.

Sen jälkeen rokotusjärjestyksessä ovat Joutsan vuodeosaston henkilökunta ja kotihoidon henkilökunta – heillekin rokotteita on jo alettu antaa – sekä hoivakoteja ja vanhushuoltoa säännöllisesti hoitavat lääkärit ja hoitajat. Sen jälkeen vuorossa ovat iäkkäät perussairauksia sairastavat ja heidän kanssaan asuvat henkilöt, ja viimeisenä seututerveyskeskuksen muu henkilökunta alkaen potilasvastaanottoa pitävistä sekä muu väestö.

Perussairauksia sairastavien iäkkäiden, heidän kanssaan asuvien henkilöiden sekä seututerveyskeskuksen muun henkilökunnan ja väestön massarokotuksiin on seututerveyskeskuksen mukaan jo nyt olemassa pistostarvikkeet ja tarvittava henkilökunta. Rokotteiden saanti Suomeen on kuitenkin viivästynyt, joten massarokotuksia ei voida toistaiseksi aloittaa, eikä niihin voi vielä varata aikoja.

Seututerveyskeskus tiedottaa massarokotusten alkamisesta ja rokotusajanvarauksesta heti, kun tarvittavan rokote-erän saaminen varmistuu. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ilmoitti puolestaan viime viikolla, että sen alueella on valmius aloittaa massarokotukset helmikuun loppupuolella, jos koronarokotteita saadaan tarpeeksi.

Joutsassa on todettu yhdestoista koronatartunta. Vielä tiistaina tartuntoja oli kymmenen, mutta tänään iltapäivällä tartuntoja oli todettu jo yksitoista. Koko Keski-Suomessa oli todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana 105 tartuntatapausta, mikä oli kuusi tapausta vähemmän kuin edellisten 14 vuorokauden aikana.

Ilmaantuvuus, joka kuvaa tapausten määrää ajanjaksolla 100.000 asukasta kohden, on siis hieman laskenut maakunnassa. Keskiviikkona iltapäivällä ilmaantuvuus oli viimeisen 14 vuorokauden ajalta 41,5, kun se oli sitä edeltävän 14 vuorokauden ajalta 43,86.

Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Tarja Kuikka

Uutista muokattu 28.1.2020 kello 12.29 Keski-Suomen seututerveyskeskuksen täsmennettyä THL:n ja STM:n ohjeiden mukaan edellisenä päivänä ilmoitettua rokotusjärjestystä.